Реклама / Ads
66| 8978 |19.11.2012 НОВИНИ

Марковска зле, отивала дори към крайности

.
Венета Марковска
Това разкрива Георги Георгиев, човекът до съдията през последните години. Ние сме приятели, но не делим един покрив. Много от близките приятели се разграничиха, разказва той.
 

Венета Марковска е зле. Много зле. По принцип е с ниско кръвно, през последните дни е със 170 на 110. Такъв позор не е преживявала никога в живота си. Отива дори към крайности, казва за "24 часа" Георги Георгиев, човекът до Венета Марковска през последните години. Той е в основата на сигнала срещу нея за търговия с влияние - за придобитите от бизнесмена като дарение имоти се допуска, че са свързани с гледани в същото време от съдийката важни дела във ВАС.

Тя няма медиен опит. Ситуацията ужасно я притесни. Обърка се, казва още Георгиев. До този скандал тя си беше авторитет. Самото гласуване и подкрепата от всички партии с изключение на Синята коалиция, вносителят на сигнала, го показа, обяснява Георгиев.

Когато анонимният сигнал беше внесен в парламентарната комисия, тя искаше да се оттегли, но съвети от различни страни повлияха да продължи. Защото, даде ли си оставката в такъв момент, признава вина. После искаше да не встъпва, докато не се изчистят съмненията в морала. Макар да няма вина за това - целият случай е върху мен, тя отговаря за трето лице! За моите дарения, които освен всичко друго са под условие родителите ми да ги ползват, докато са живи. Бог да ги прости и двамата, живеехме заедно, аз се грижех за тях и е нормално да ми прехвърлят къщата. Имам и сестра, навремето й дадоха апартамент и решиха да оставят на мен къщата в "Бояна" (която е на 80 години, 80 кв. м.), другия апартамент и един селски имот. По същия начин се грижа за сестрата на майка ми, тя няма наследници и затова също дарява на мен апартамента си. С покупка съм придобил още 60 квадрата в "Бояна" - имахме чупка между нас и комшията, продаде ни ги и си изправихме оградата. Това са прословутите терени. Внушава се и че нямам доказани доходи, затова е избрана формата на дарения, казва още Георгиев.

Беше объркана, притеснена, реагира прибързано. Вижда микрофони, опитва веднага нещо да отговори. Човешко е да е притеснена, когато я притискат за личния живот. Ние сме приятели, но не делим един покрив, както и тя обясни. Много от близките приятели се отдръпнаха, заключава огорчен Георгиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5384 |19.11.2012 ГЕРБ без номинация на мястото на Марковска . 37| 7632 |18.11.2012 Й. Соколов: Плевенското лоби на Марковска е проработило . 19| 5641 |17.11.2012 Казусът Марковска покрил два рекорда за Гинес . 15| 4898 |16.11.2012 Дебатът покрай Марковска продължи в Парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads