Реклама / Ads
25| 6079 |25.08.2020 НОВИНИ

Мартин Димитров: ГЕРБ ужасно много заприлича на БКП

.
Не съм виждал власт, която да е така осмивана и окарикатурявана, така иронизирана и подигравана, както днешното ни управление. Имам чувството, че дори вицовете за Бай Тошо сумарно са по-малко от шегите, произведени за г-н Данаил Кирилов, например. Със сугурност обаче никой не е произвеждал толкова много шеги за Бай Тошо в рамките на 24 часа.
 

Истината е, че Политическа Партия ГЕРБ ужасно много заприлича на БКП. Подобно на бившата комунистическа партия, “ГЕРБ” не е място, което събира хора със сходни идеали и мечти.

 

Точно като бившата комунистическа партия, “ГЕРБ” не е нищо повече от държавна администрация, съставена от партийни членове. Не е партия в истинския, идеологически смисъл на думата, макар че - съшо по подобие на БКП - да се крие зад определена идеология.

 

Когато партията ти е овладяла цялата държава, заедно с газовите хъбове и интерконекторите, неминуемо започва производството и на тъпаци. Множество некомпетентни, но крайно лоялни на партията-бащица хора. Лишена от каквито и да в корективи през годините (опозиционни, социални, медийни), административна партия “ГЕРБ” произведе критична маса карикатурни образи.

 

Проблемът е, че те говорят. Тези карикатурни образи имат усти и клавиатури, които произвеждат виц след виц.

 

Още по-смешно стана, когато се опитаха да бъдат страшни. Демонстрацията на мутренско поведение и мутренски прийоми подейства на голяма част от нацията като детско гъделичкане.

 

През много смях нацията обясни на властта, че няма да даде лесно свободата си. А властта изобщо не разбра това, тъй като в напълно лишена от самоирония, а очевидно и от сенситивност.

 

Тази власт вече е на такъв етап, че може да произведе само две неща - диктатура, или карикатура. Тя достигна до такъв етап на пропадане, че дори постиженията ѝ изглеждат комични - чакалнята, интерконектора, всичко прилича на цирк.

 

Защото, не се протестира за повече имтерконектори, а се протестира за нов морал. Никой от нас не е очаквал г-н Бойко Борисов да е светец. В крайна сметка, с изключение на един човек с каскет, всички останали не сме светци.

 

Просто г-н Борисов не оправда през всички тези години очакванията ни от мутра да се превърне в политик. Това, което лъсна в последно време е, че той май дори е станал дооооста лоша мутра.

 

Лоша мутра, станала за смях.

 

Между другото, ако случайно г-н Борисов не е чел “Сговор на глупци” на Джон Кенеди Туул, горещо му я препоръчвам. Ще разбере много за това какво е “ГЕРБ”.

 

P.S. Понеже властта трябва да се ограмотява, пояснявам: “Ако случайно г-н Борисов не е чел...”, това е ирония.

 

Facebook, Мартин Димитров




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5486 |25.08.2020 Политически сметки: ГЕРБ започна консултациите с партиите за свикване на ВНС . 21| 5566 |24.08.2020 ГЕРБ започва преговори за новата конституция. Нужни са 25 гласа . 43| 6594 |24.08.2020 Провокаторът, бутнал палатките на СУ - симпатизант на ГЕРБ . 29| 14901 |24.08.2020 Мартин Димитров: Точно така се снима, ако искаш да приличаш на Адолф Хитлер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads