Реклама / Ads
44| 9667 |01.06.2020 НОВИНИ

Мартин Димитров: Готвят се да отменят избори. Страх ги е от гласовете на българите в чужбина

.
Мартин Димитров
Стига с партизанските способи и правенето на нищо. Поне за българите в чужбина да бъде осигурено, или гласуване по пощата, или електронно гласуване. Хората, които не искат модерните способи за гласуване, пазят сегашната изборна система, пазят хората, които носят чувалите и протоколите, които се променят по определен начин.
 

Това призова икономистът  Мартин Димитров в предаването „Студио Хъ“ по телевизия 7/8 за пътната карта на ЦИК.

 

Тази пандемия я видяхме, а може да има и по-дълга, заради това ние трябва да сме подготвени и да можем да осигурим електронно гласуване. Те се готвят да няма гласуване, ако пак има такава ситуация, ще отменят изборите.

 

Тактиката на ЦИК е партизанска, действат по такива способи – крият се и отлагат събитията. Краят на март трябваше да приемат пътна карта за въвеждане на електронното гласуване. Нямаше я, излезе по късно. До 2023 г. ще се прави експеримент, пише в нея. От 2016 г. започнаха и сега до 2023 още ще правят експерименти за електронно гласуване.

 

Специалисти обърнаха внимание, че според закона трябва да бъде създадена комисия за техническо обезпечаване на този процес. ЦИК са вкарали в тази комисия себе си, а не специалисти по електронно дистанционно гласуване. Целта е да няма напредък, нито на дистанционното електронно гласуване, нито на гласуването по пощата.

 

Всички ги е страх от гласовете на българите в чужбина, които са 2-3 милиона. Ако се включат техните гласове, това ще промени картата. Електронното гласуване може драматично да вдигне гласуването в България. Много българи пътуват, много и работят в чужбина. За такива хора гласуването от компютъра им ще е изключително удобно. За какво са ни през 2023 година тези възможности, след като изборите са след 8 месеца.

 

Поне за българите в чужбина трябва да бъде осигурено това право на гласуване.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 16264 |01.06.2020 Николай Радулов за списъка: Подготвят следващ арест на бизнесмен, който не е със съмнителна биография . 10| 6996 |29.05.2020 Емил Димитров: Хора, които съм освободил от работа, сега дават показания в прокуратурата . 3| 5775 |29.05.2020 Атанас Димитров: По-ниско ДДС е успокоение за ресторантьорите . 2| 4947 |14.05.2020 Емил Димитров: Шламохранилището в Перник не трябва да работи от 2016 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads