Реклама / Ads
12| 3752 |14.12.2020 НОВИНИ

Мартин Димитров: Икономическите мерки на управляващите са хаотични, вече няма и имитация на реформи

.
Подходът на правителството е изключително хаотичен. С мерките управляващите помагат на хората, които вече са останали без работа и в това няма нищо лошо, но не правят нищо за работещите фирми да запазят бизнеса си. Със сигурност имаме нужда от други икономически мерки. Тези мерки трябва да подкрепят фирмите, които могат да издърпат икономически държавата напред.
 

Това каза пред bTV икономистът Мартин Димитров по повод икономическите мерки на правителството за справяне с последстияата от COVID-19.


"В момента няма някакви усилия за реформи. Преди поне имаше някаква имитация, че се правят реформи, но сега дори и имитация няма. 30 години сe строи АЕЦ "Белене" и всички на власт през тези години единствено са харчили нашите пари - над 3 млрд. лева и никога не са имали сериозна идея да построят централата. Имам информация, че нищо не е свършено и относно "зелената сделка", за която управляващите толкова много говорят. В България се действа по много бюрократични начини, които възпират реформите, а те са жизнено необходими. Липсата на реформи ни струват адски много пари", категоричен бе той.


"Съдът каза, че цените на парното и тока не са грешни. Съдът каза, че начинът на взимане на решения за цените е грешен. Това е много важно уточнение. Сега според мен гражданите имат възможност да търсят съдебна отговорност от регулатора, защото трябва да има граждански контрол и натиск над институциите, за да разберат те, че трябва да си вършат качествено работата. Не съм запознат напълно с информацията по казуса и към този момент не съветвам гражданите да завеждат дела срещу КЕВР, но със исгурност ще има такава възможност и опция", коментира Мартин Димитров решението на ВАС, че цените на парното и тока са незаконни.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5090 |11.12.2020 Социологът Евелина Славкова: Икономическите страхове на българина са по-големи от здравните . 13| 6056 |28.11.2020 Мартин Михайлов: Царят е гол! Това е събирателен образ на всички управляващи за последните 20 години . 17| 6942 |27.11.2020 Мартин Димитров: Борисов излъга нагло, излъга брутално, излъга безобразно, излъга безогледно . 17| 7976 |26.11.2020 Мартин Димитров: Шехерезадсон е до Бойковсен, защото има къща, защото е зависима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads