Реклама / Ads
15| 7375 |06.01.2021 НОВИНИ

Мартин Димитров: Лош знак е, че Доган иска да запази Росенец. Това е завръщане на наглостта

.
Лош знак е, че Доган иска да си запази Росенец. Това е новина от днес. Това е завръщане на наглостта, което бе затихнало по време на протеста. И днес той пак иска плажа да е частен. Наглостта да обикаляш с хеликоптер също е знак. Това заяви специалистът по реклама Мартин Димитров .
 

Хвърлянето на пари носи радост, но от друга страна моите антропологични подозрения са, че това десетилетие ни е нанесло специфични щети. Мисля, че има подмяна на ценностната ни система, която е създала контекст, който позволява нашето оцеляване. Случва се нещо, което е много опасно - инфлуенсърите изместиха авторитетите. Липсата на авторитети подсили Борисов и му даде възможност да натрапва визията си., каза още той в  ”Честно казано с Люба Кулезич” по Евроком.

 

Не става въпрос за алтернатива. Борисов е затворил фантазията на огромна част от нацията за нещо различно от него. Протестите показаха събуждане на сериозна социална група, част от тези хора се върнаха и мисля, че това е техният добър резултат. По принцип протестите успяват все по-трудно, по протести ходят по-малко хора, защото е много по-лесно да застанеш вкъщи, да си включиш стрийма и оттам да пишеш, че без кръв няма да се случи, каза още той.


Не вярвам на социологията в България, те не са обективни. Има три причини за това, че Борисов не подаде оставка. Първо - имаме завладяна държава. Има силна консолидация на трите власти в мафиотско статукво. Трудно се събаря тоталитарна власт. Втората причина - разединение протест. Някои хора решиха, че личната им изява е по-важна от целта. И че целта оправдава безпринципни обединения. Искам да ме представляват в парламента хора, които са максимално отдалечени от питекантроп. Третата причина - европейските съюзници в своята брюкселска уяденост показаха, че не им пука за демокрацията в ЕС и създадоха евроскептицизъм в голяма част от населението. Показаха, че те не могат да се преборят с тоталитарни режими, посочи журналистката Татяна Кристи.


Във всяко общество има популисти. Не мога да оправдая с байтошовизма в България. Проблемът е затормозения преход и че 12 години имаме реплика на байтошовизъм в тялото на Борисов. Той копира необразования начин на поведение, продължи  Димитров.

 

Не мога да преценя дали е в режим на оцеляване или настъпление. Борисов укрепи позициите си. Той се е отървал от страховете да види кръв. Той постоянно внушава безалтернативност. Привличането на човек от семйството на Живков да говори на Нова година е продължение на тази безалтернативност, каза още Димитров.

 

Нормално е в групата на протестите да има разнородни интереси. Не ме тревожи, че не бяха толкова единни. Но бе изместен фокуса. Озадачи ме бързата организация на Отровното трио след Росенец. Оттам тръгна протестът. Имаше първоначален заряд. Но това не трябва да ни отчайва. Няма как да победим лице 11 години на власт и лице на задкулисието, каза още той.

 

При нас има много ентуасиазъм, а при Борисов и клика има много опит, каза той и даде пример с Харалан Александров.

 

Коментираха и евентуалното кандидатиране на Борисов за президент: Има хипотеза, че Борисов ще се кандидатира за президент. Не знам дали има сила за това. Той има тежки амбиции да остане в историята. При него всичко е материално - кюлчета, строителство, църкви. Това е човек, който не може да се представи извън властта, смята Димитров.

 

Намирам заявката на Борисов за президентския пост за смехотворна. Мисля, че след изборите през март Борисов ще е политически труп. Това не е реалистично. Борисов не знае английски. Каква представителна власт ще има, като изключим другите неща, категорична бе журналистката. Може би искат да превърнат Борисов в почетен председател на ГЕРБ, какъвто е Доган за ДПС. Но трябва да разберат, че чашата на търпението на българина преля. Борисов няма бъдеще. Искат да запазят ГЕРБ с човешко лице, но ГЕРБ неможе да има човешко лице, категорична бе тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5572 |06.01.2021 Мартин Димитров: Подкрепата на леденото хоро от вицепремиер по време на пандемия и рестрикции, е завършен идиотизъм . 25| 8976 |01.01.2021 Мартин Димитров: Програмата на БНТ - по-тъпа и от оная, новата конституция . 17| 6229 |29.12.2020 Мартин Димитров: Борисов оцеля. Но не като държавник, а като шумкар . 5| 11161 |29.12.2020 Цв. Василев: Моралните убийци на адвокат Мартин Апостолов са юдата Бисер Лазов, Пеевски, Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads