Реклама / Ads
23| 5582 |19.12.2020 НОВИНИ

Мартин Димитров: Г-н Пеевски и г-н Борисов устойчиво ни лишават от бъдеще

.
Тази държава е прекалено ангажирана с оцеляването на г-н Борисов, за да забележи каквото и да било. Тя нито чува гласа на премиера в едни записи, нито пък вижда какво предстои.
 

Държавата ни не забелязва, че този уплашен и потънал в пандемия свят е на прага на огромна технологична и индустриална революция. Докато г-н Томислав Дончев лаладжийства в "Панорама", този свят е посегнал да отвори вратата на бъдещето. В което има водородни технологии, съвсем нови концепции както за добив, така и за използване на природните ресурси, съвсем друга концепция и за енергетика, а и за икономика.


В състезанието за бъдещето САЩ и Китай несъмнено изпреварват Европа, която - в голямата картина - изглежда все по-периферна. Очаквано: хора, чиято мечта е да си купят двустаен, рядко измислят нови технологии. И ако Европа изглежда все по-периферна спрямо бъдещето, ние не трябва да забравяме, че сме периферията на периферията.
За идващата технологична революция ние нямаме както никаква идея, така и никакво познание. Ние дори нямаме електронно управление, нито пък знаем как ще гласуваме.


Ние имаме един г-н Делян Пеевски, който - по думите на Мустафа Карадайъ в "Панорама" - едва ли не е направил най-много в цялата държава в борбата с COVID-19. И дори да приемем тези нахални, неуместни и лишени от етика приказки на бота на Ахмед Доган за някаква частична истина, дори и да наведем глави и изпълнени със смирение изразим безмерната си благодарност към г-н Пеевски, това не променя нищо. Защото именно г-н Пеевски - заедно с г-н Борисов - е сред онези хора, които устойчиво ни лишават от бъдеще.


В "Панорама" г-н Карадайъ използва един израз, който просто е невероятен: "Ускорено догонващо икономическо развитие". Това е като да си повтарял три пъти пети клас и след това да се опитваш да догониш онези отличници, които вече са ги приели в Класическата и вече знаят едно-друго по старогръцки. Не работи така, както г-н Карадайъ си го представя. Между другото, когато става въпрос за нещо различно от усвояване, тази власт няма никаква способност да прояви въображение. Включвам г-н Карадайъ като елемент от тази власт, независимо от епичните му усилия ДПС да бъде представено като ярка опозиция. Не е.


Оставането на Борисов и неговия корупционен ансамбъл на власт през последните месеци ще ни струва скъпо. То ни струва човешки животи и това, че сме сред водачите по смъртност от COVID-19 в целия ЕС.


Но, то ще ни струва и това, че ще останем от тази страна на вратата. Тази врата към бъдещето ще се затвори пред носовете ни.

 

Facebook, Мартин Димитров




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5198 |18.12.2020 Би Ти Ви маха предаването на Мартин Карбовски . 32| 4010 |16.12.2020 Д-р Любомир Димитров: Около 30 % от хората се колебаят за ваксината. Работата ни е да ги спечелим . 21| 9590 |15.12.2020 Георги Георгиев от реанимацията: До: Борисов, Пеевски, Гешев и мафията! Ще дишам до вашият край . 12| 3725 |14.12.2020 Мартин Димитров: Икономическите мерки на управляващите са хаотични, вече няма и имитация на реформи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads