Реклама / Ads
16| 4787 |05.01.2024 НОВИНИ

Мартин Димитров: Спекулация е, че в еврозоната инфлацията нараствала двойно

.
Мартин Димитров
"Подготвяме се за ротацията. Ротация ще има и каквато дума сме дали, ще я спазим – че в следващия 9-месечен период премиер ще е г-жа Габриел". Това каза днес депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров. Той говори и относно спекулациите срещу приемането на еврото като валута у нас.
 

"В ПП-ДБ трябва да направим детайлна оценка на свършеното и ако трябва да променим нещо, да го направим. Една самокритичност винаги е добре дошла. Тя трябва да бъде направена по един много честен начин, за да постигнем повече резултати", каза още Димитров в ефира на БНТ.

 

"Предизвикателствата в началото на годината са много. Има две войни, а в тези условия всичко е по-сложно", посочи той.





"Миналата година имаше три големи спекулации - основно от "Възраждане", но не само.

 

На първо място, говореха за фалит на държавата и огромен бюджетен дефицит, а реалността е три пъти по-нисък дефицит. Според мен прогнозите бяха грешни нарочно, защото има сили, които искат да тласнат страната ни в криза, основно заради намесата на външни фактори.

 

На второ място, казаха, че без руския газ сме загинали. Оказа се, че можем без руски газ, осигурихме алтернативи и се оказа, че цената е сравнима с това, което беше преди войната. Както осигурихме алтернативни за газа, правим това и за петрола. България не трябва да е зависима.

 

Третата голяма спекулация беше, че в еврозоната инфлацията нараствала едва ли не двойно. Оказа се, че в Хърватия сега инфлацията е сравнима с тази в България, а доходите растат по-бързо", заяви Димитров.





Редно е да се потърси сметка за тези спекулации, подчерта той.

 

Ясно е, че мнозинството трудно взема решения по някои теми, но е важно да имаме редовно правителство и то да взема решения по основните приоритети, като Шенген и еврозоната. Твърдя, че самият Европейски съюз има огромен интерес за влизането ни и в сухоземния Шенген. Надявам се това да стане заедно с влизане на България еврозоната от 1 януари 2025 г., посочи депутатът от ПП-ДБ.

 

Преди дни в интервю за ФрогНюз народният представител посочи, че "за 2024 година за първи път има шанс България да не е последна в европейските класации".

 

"Това не се е случвало никога от 2007 година досега", посочи той в интервю, публиквано на 03.01.2024 г. Много хора, които са срещу еврозоната и Шенген не се интересуват от самия Шенген и самата еврозона. Тях ги интересува България да бъде бутната в полето на политическата криза, която след това да стане и икономическа криза. Искат да поставят България в трудно положение, защото това е изгодно на Русия и руската пропаганда. Реформите и промените, за които говорим, ще дойдат трудно именно защото ще бъдат саботирани на всеки милиметър от тези хора", каза още народният представил пред нашата медия.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4114 |05.01.2024 Димитър Ганев: Ротацията на кабинети не е прецедент в историята на България . 12| 4681 |05.01.2024 Въпрос към БСП: Ще се извинят ли на обществото, ако се окаже, че създават изкуствена паника за мигрантите и Шенген? . 0| 4455 |05.01.2024 От столичната Спешна помощ започват гладна стачка заради директора . 17| 5641 |05.01.2024 Проф. Владимир Чуков: Ако САЩ не продължи помощта за Украйна, това е много опасно за нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads