Реклама / Ads
19| 9245 |03.11.2021 НОВИНИ

Мащабна акция на ГДБОП, над 10 души са арестувани за строителството на АМ ”Хемус”

.
Източник: архив
Операция на ГДБОП се провежда в три областни града, а над 10 души са арестувани. Акцията е свързана със строителството на АМ ”Хемус”. По информация на Фрог нюз само през днешния ден са обискирани 18 адреса.
 

Над 20 души са разпитани. Сред задържаните са управители и служители на строителна фирма от Благоевград, уточни БНТ.

 

Операцията продължава и в момента. Разследващи  влизат в офисите на няколко фирми, които имат договори с дружеството "Автомагистрали" за строителството на "Хемус".

 

Преди няколко дни шефът на МВР Бойко Рашков стана известен и с култовата си реплика: АМ "Хемус се строи от неизвестен извършител". Както вече стана ясно предварително за строителство са дадени над 1 млр. лева от "Автомагистрали" на други фирми,  но дейностите, за които е платено, не са направени. Министър Комитова уточни, че  "Хемус" се строи незаконно, без необходимите разрешителни. Оказва се, че отчуждителните процедури на земите също не са станали по закон.

 

Рашков допълни: "Един известен и велик, може би, жилав пътностроител от началото на годината до настоящия момент е превел 21 млн. лв. в ОАЕ".  Рашков каза още, че нито един от собствениците на пътните фирми, чиито работници протестират, не се е явил в регионалното министерство да докаже с документи, че държавата нещо му дължи. "Те предпочетоха да изпратят работниците с машините, които доста повредиха настилката в центъра на София", каза министърът. "Един от тях е този, който така не му е плащала държавата, че е превел 21 млн. лв. в ОАЕ", вметна той.

 

Припомняме ви, че в рамките на тази седмица полицаи и НАП влязоха в "Автомагистрали" и АПИ. От там бяха иззети документи. Очаква се в четвъртък Бойко Рашков да даде подробности за операцията, а в петък е планирана пресконференция.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2943 |03.11.2021 Полицейска акция в Русе . 4| 3079 |02.11.2021 Акция на КПКОНПИ в ”Басейнова дирекция” - Благоевград . 5| 3082 |02.11.2021 От ранни зори: МВР с акция в Нова Загора заради търговия с вот . 3| 2955 |01.11.2021 Пътна полиция с акция ”Зима”, проверява за зимни гуми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads