Реклама / Ads
0| 3114 |16.12.2022 НОВИНИ

Мъск спря акаунтите в Twitter на репортери от CNN, The New York Times и The Washington Post

.
Илон Мъск
Twitter спря акаунтите на няколко известни журналисти, които наскоро писаха за новия му собственик Илон Мъск, а милиардерът отговори, че правилата срещу публикуване на лична информация важат за всички, включително за журналистите.
 

Акаунтите на репортера на Times Райън Мак, репортера на Post Дрю Харуел, репортера на CNN Дони О'Съливан и репортера на Mashable Мат Байндър са спрени. Спрян е и профилът на независимия журналист Арън Рупар, който прави репортажи за американската политика.


Говорител на The New York Times заяви, че спирането на Twitter акаунтите на редица видни журналисти е подозрително и жалко и че те не са получили обяснение защо се е случило това.


CNN коментира, че спиранията са обезпокоителни, но не изненадващи, поиска обяснение и добави, че ще преразгледа връзката си с платформата въз основа на отговора.


Twitter също спря акаунт, който проследява частния самолет на Мъск в реално време, използвайки данни, достъпни в публичното пространство. Мъск заплаши със съд оператора на акаунта за застрашаване на семейството.


Той също така спря официалния акаунт на социалната мрежа Mastodon, която се появи като алтернатива на Twitter, след като Мъск я купи.


Спирането идва, след като Мъск многократно обеща да подкрепи абсолютната свобода на словото на платформата, която купи за 44 милиарда долара през октомври. Той възстанови профила на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който беше спрян заради действията му, свързани с атаката срещу Капитолия на САЩ.


След като уволни хиляди служители, Twitter разчита до голяма степен на автоматизиране на модерирането на съдържанието, премахване на определени ръчни прегледи и предпочитане на ограниченията за разпространение, вместо да премахва изцяло определена реч, каза наскоро новият ръководител на доверието и сигурността Ела Ъруин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2948 |13.12.2022 14 пъти по-дълги публикации в Twitter планира Мъск . 1| 3639 |06.12.2022 Зет на известен врачански бизнесмен се обеси, спряганата причина е фалита на една от най-големите крипто борси . 0| 3119 |03.12.2022 ЕС заплаши Twitter с глоби или спиране . 1| 3055 |03.12.2022 Макрон призова Мъск за прозрачност в Twitter

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads