Реклама / Ads
0| 3165 |15.07.2024 НОВИНИ

Масов бой след финала на Евро 2024

.
Източник: БГНЕС
Фенове на националните отбори на Англия и Испания се сбиха във фен зоната след финала на Европейското първенство по футбол в Германия.
 

Полицията отцепи района и нарушителите бяха задържани, съобщи агенция ТАСС от мястото на инцидента.

Тимът на Испания спечели титлата на Евро 2024 след успех с 2:1 във финала, игран в Берлин. Нико Уилямс и Микел Оярсабал се разписаха за испанския състав, а за отбора на Англия точен бе Коул Палмър.

 

припомняме, че Испания надви Англия с 2:1 в драматичен финал от Европейското първенство по футбол. Това е рекордна четвърта титла в историята на "Ла Фурия Роха".

 

Пред погледа на редица официални лица, сред които президентите на УЕФА и ФИФА съответно Александър Чеферин и Джани Инфантино, бившият селекционер на Германия Йоахим Льов, както и премиерът на Унгария Виктор Орбан и принц Уилям, началните минути бяха за сочения като лек фаворит преди финала тим на Испания. Англичаните обаче бяха взели мерки за опасността, която се криеше от фланговете на съперника, където оперираха Ламин Ямал и Нико Уилямс. Двамата таланти рядко стигаха до възможности да застрашат вратата на Джордан Пикфорд.

 

След добрия старт на двубоя, възпитаниците на Гарет Саутгейт погледнаха към противниковата врата и Кайл Уокър получи изгоден пас от дясно, но се провали при центрирането. Последваха силни минути за „Ла Фурия Роха“, но натискът не бе достатъчен, за да отвори по-сериозна работа на Пикфорд. В продължението на първата част дойде и първият точен удар по посока една от двете врати – той бе дело на Фил Фодън, но не затрудни Унай Симон. Преди това изстрел на Хари Кейн, който имаше тихи откриващи 45 минути, бе блокиран от Родри. Така на почивката резултатът между двата тима остана 0:0.







Второто полувреме стартира със светкавичен гол за испанците, които не се смутиха след принудителното изваждане от игра на Родри. Топката мина покрай Люк Шоу, който не бе допускал грешка през първата част. Ямал напредна и подаде на Уилямс, който с остър шут прониза Пикфорд за 1:0. В следващите минути играчите на Луис де ла Фуенте натиснаха в търсене на второ попадение, но англичаните оцеляха. След около час игра Саутгейт извади Кейн и вкара от пейката Оли Уоткинс, който прати „Трите лъва“ на финала с късния си гол срещу Нидерландия в полуфиналите.

 

В 73-та минута Уоткинс подаде към друга от резервите на англичаните – Коул Палмър, който с много прецизно изпълнение с левия крак матира Симон за 1:1. Англия обаче се дръпна по-назад в защита и бе наказана от една от смените на Испания – Микел Оярсабал, който засече остро подаване от ляво на Марк Кукурея. До края англичаните можеха да вкарат двубоя в продължения, но нямаха късмет при един корнер. Изстрел с глава на Деклан Райс бе париран от Симон, а след това Дани Олмо изчисти от голлинията нов удар с глава, този път на Марк Гехи.

 

В крайна сметка „Ла Фурия Роха“ удържа и ликува с рекордна четвърта европейска титла в историята след тези през 1964, 2008 и 2012. Така испанците изпреварват Германия, които остават с три трофея. Англия от своя страна ще трябва да почака поне още четири години за първа европейска титла в историята – „Трите лъва“ остават със световната титла от 1966, след като преди три години отстъпиха на Италия във финала на Евро 2020.

 

Шестима футболисти завършиха с по 3 гола - Олмо, Кейн, Коди Гакпо (Нидерландия), Джамал Мусиала (Германия), Иван Шранц (Словакия) и Жорж Микаутадзе (Грузия). Олмо стана Голмайстор на Евро 2024 заради повечето си асистенции от останалите претенденти за приза. Родри, който бе заменен на почивката, бе избран за Играч на турнира, а за Най-добър млад футболист отличието закономерно отиде при сензацията Ямал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 3144 |15.07.2024 Радев се среща с ПП-ДБ, още не казва кога ще връчи мандат . 9| 4383 |15.07.2024 Тръмп: Лекарят в болницата каза, че никога не е виждал подобно нещо. Нарече го чудо . 0| 2245 |15.07.2024 Джартов: Няма пряка опасност пожарът на "Хемус" да засегне населени места . 2| 2170 |15.07.2024 "Дори и Сикрет Сървис не могат да осигурят 100% защита"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads