Реклама / Ads
13| 5724 |17.07.2018 НОВИНИ

Медиите разнищиха Тръмп, нарекоха го ”Пуделът на Путин”

.
Източник: Daily Mirror
В САЩ няколко вестника нападнаха Тръмп. New York Daily News обвини президента в държавна измяна. На главната си страница излезе с илюстрация на Тръмп, хванал ръката на Путин, който е гол до кръста, а в другата ръка американският лидер е насочил пистолет към главата на Чичо Сам.
 

Washington Post излезе със заглавие: "Тръмп похвали "силното" отричане на Путин". Вестникът пише, че американският президент позволи на руския лидер да постигне "чист дипломатически триумф" по време на срещата, след като отказа да подкрепи "колективното заключение" на американските разузнавателни агенции, че Русия се е намесила на изборите през 2016 г.

 

В Русия правителственият всекидневник "Российская газета" коментира преговорите с малко различен тон. Вестникът отбелязва, че отношенията със САЩ са се подобрили и че приятели не трябва да се бият с приятели. Изданието допълва, че в резултат на разговорите между двамата много неща са се променили за добро.

 

Във Финландия вестник Kauppalehti не се церемони да обяви, че след срещата резултатът е завършил 0-1 за Владимир Путин.

 

Най-продаваният вестник на шведски език във Финландия Hufvudstadsbladet публикува на главната си страница снимка с усмихващия се Путин до Тръмп и заглавие: "Тръмп е моят фаворит".

 

Във Великобритания Guardian публикува снимка, на която Тръмп се ръкува с руския президент по време на срещата и заглавие: "Нищо освен измяна: Тръмп обвинен за разговорите с Путин".

 

Таблоидът Daily Mirror пише: "Тръмп е заклеймен като предател". Вестникът нарича американския държавен глава "пудела на Путин", след като подкрепи отричането на руския лидер, че Москва не се е намесвала на изборите.

 

Британският Daily Express излезе с две страници за срещата: "Кимване и смигване...и Студената война свърши". Путин се срещна с "новия си най-добър приятел".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6693 |14.07.2018 Германия няма да изпълни условието, поставено от Тръмп, смята германският министър на финансите . 2| 4034 |11.07.2018 Държавното ръководство на Белгия не посрещна Тръмп, защото гледало мача . 1| 5123 |23.05.2018 Десислава Иванчева и Биляна Петрова поискаха от Цацаров среща с медиите . 25| 9855 |12.05.2018 Премиерът Борисов за фалшивите новини, оставката, медиите и думите на Макрон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads