Реклама / Ads
0| 2707 |15.02.2023 НОВИНИ

Меджидиев разпредели ресорите в Министерството на здравеопазването

.
Източник: личен архив
Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев определи ресорите на заместник-министрите, информира пресцентърът на здравното ведомство.

Заместник-министър д-р Динко Странски ще отговаря за следните дирекции на Министерството на здравеопазването: "Лечебни дейности“, "Опазване на общественото здраве и здравен контрол“, както и дирекция "Търговски дружества и собственост“.

 

Д-р Странски ще контролира работата на Изпълнителна агенция "Медицински надзор“, на Националния център по заразни и паразитни болести, на Националния център по трансфузионна хематология и районните центрове по трансфузионна хематология, на Националния център по радиобиология и радиационна защита и на Националната експертна лекарска комисия.

 

Той ще отговаря и за центровете за спешна медицинска помощ, както и за признаване на професионални квалификации по регулирани медицински професии и специалности в системата на здравеопазването.

 

Заместник-министър Катя Ивкова ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в областите на дейност на дирекциите "Международни проекти и програми“, "Европейска координация и международно сътрудничество“, "Електронно здравеопазване“ и "Защита на правата на пациентите“.

 

Тя ще осъществява контрол върху дейността на Центъра за асистирана репродукция и Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ. Тя ще отговаря и за домовете за медико-социални грижи за деца и за центровете за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания.

 

Заместник-министър д-р Александър Златанов ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в следните дирекции на министерството: "Бюджет и финанси“, "Лекарствена политика“, както и отдел "Обществени поръчки“ в дирекция "Стопански дейности и обществени поръчки“.

 

Д-р Златанов ще осъществява контрол върху Националния център по обществено здраве и анализи, Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, както и върху дейността на регионалните здравни инспекции и държавните психиатрични болници.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2798 |11.02.2023 Меджидиев обеща две въздушни линейки до лятото . 1| 2692 |30.01.2023 Асен Меджидиев няма да приеме оставката на директора на УМБАЛ ”Св. Иван Рилски” . 0| 2888 |23.01.2023 Започва изграждането на газоразпределителна станция и на фотоволтаик за ТЕЦ ”Бобов дол” . 1| 2786 |23.01.2023 Сербезова обвини Меджидиев, че манипулира общественото мнение за недостига на лекарства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads