Реклама / Ads
5| 5620 |24.09.2012 НОВИНИ

Международна подкрепа за служителите на МВР

.
Служителите на МВР продължават да настояват заплатите им да бъдат увеличени и днес.

На 24 септември 2012г., членовете и симпатизантите на Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) ще се срещнат да протестират отново пред сградата на МВР в 8.20 часа сутринта, а официалният край на двудневния протестен митинг ще бъде обявен в 10.20 часа.

В 16.45 часа протестиращите ще тръгнат на шествие до Министерство на финансите, а в 18 часа ще тръгнат обратно към градинката пред МВР, а мероприятието ще продължи до 21 часа.

Към настоящия момент, СФСМВР е подкрепена от Синдикат на служителите в затворите в България /ССЗБ/, които се присъедиха към протестиращите служители на МВР вчера. В свое отворено писмо – декларация те настояват за "действия гарантиращи повишаване на професионалния и социален статус, доходите и жизненото равнище на държавните служители и работещите по трудови правоотношения в сектор "Сигурност" и призовават "Българската държава да приема за свои партньори активните синдикални организации в сектора и да се вслуша в исканията им."

Официално становище в подкрепа на исканията на СФСМВР бе изразено и от Професионално обединение на държавните служители, които призоваха държавните служители да бъдат единни, за да има шанс да им бъде обърнато внимание. Те призоваха "всеки един от нас да подкрепи усилията на колегите от МВР за подобряване условията им на труд" и допълниха: "уважаваме тяхната смелост да отстояват интересите си и вярваме в правото им исканията им да бъдат чути и обсъдени."

СФСМВР, получи сериозна подкрепа и на международно ниво. В своите писма, международните партньори на СФСМВР пишат на министър Цветанов, че "пренебрегването на проблемите и исканията на най-големия синдикат в Министерство на вътрешните работи поставя безопасността и сигурността под сериозно напрежение.
Силните синдикални и работодателски организации, правото на сдружаване, правото на договаряне на условията на труд и политическата подкрепа са фундаментални условия за социален диалог и са съществена част от ефективното управление."

Те призовават Цветанов да подкрепи исканията на СФСМВР и да проведе резултатен социален диалог. Писмата на представителите на международните партньори завършват с обръщение към министъра на вътрешните работи, в което пишат "надяваме се, че ще започнете процеса на преговори с представителите на СФСМВР и ще намерите решения, за да изпълните техните искания, защото липсата на политическа воля за преговори и социален диалог и политиката на пренебрегване на най-големия полицейски синдикат в България, ще има негативен ефект върху цялото общество и имидж на Република България като страна членка на ЕС."

Официални писма до Министър Цветанов са изпратени от:
- Европейски полицейски съюз (EPU)
- Холандския Полицейски синдикат (АСР)
- Испанска полицейска конфедерация (СЕР)
- Австрийския синдикат Kameradschaft der Exekutive Österreichs
- Германски полицейски синдикат (DpolG)
- Национален съюз на полицията и наетите по договор лица в Румъния (SNPPC)
- Молдовския Профсъюз на сътрудниците на полицията DEMNITATE
- Обединен полицейски синдикат на Латвия (LAPA)
- Литовски синдикат в системата на вътрешните работи (VRSPS)
- Полицейски синдикат Сърбия (PSS)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5549 |31.08.2012 Земеделските асоциации излизат в подкрепа на държавния търг . 12| 8307 |03.05.2012 В. Танов, доволен, благодари на служителите си . 153| 6327 |20.02.2012 Масирана подкрепа за Нешева! Остава? . 13| 5201 |18.01.2012 Борисов при Меркел, моли за подкрепа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads