Реклама / Ads
5| 2507 |11.04.2024 НОВИНИ

Мемоари на бореца срещу диктатурата Навални ще бъдат публикувани посмъртно на 22 октомври

.
Източник: БГНЕС
Мемоари на руския опозиционен лидер Алексей Навални, работата по които е започнала през 2020 г., ще бъдат публикувани посмъртно тази есен, съобщи Асошиейтед прес.
 

Водещият критик на Кремъл почина през февруари в наказателна колония в Русия отвъд Северния полярен кръг.

 

Творбата, озаглавена „Патриот“, бе определена от издателя Алфред. А. Кнопф като „последно писмо до света“. Мемоарите ще излязат посмъртно на 22 октомври тази година.





Вдовицата на Навални, Юлия Навалная, споделя в изявление, публикувано от публициста: „Тази книга е посветена не само на живота на Алексей, но и на непоклатимата му борба срещу диктатурата - битка, в която той даде всичко, включително живота си. На страниците й читателите ще опознаят мъжа, когото силно обичах - дълбоко почтен човек и с непоклатим кураж. Споделяйки историята му не само ще бъде отдадена чест на паметта му, но ще вдъхнови и други да се изправят в името на това, което е правилно, и никога да не губят поглед от ценностите, които имат истинско значение.“

 

Навални загуби живота си през февруари на 47-годишна възраст, докато изтърпяваше 19-годишна присъда по обвинения в екстремизъм, които отхвърли като политически мотивирани. Той беше пратен в затвора през след завръщането си от Германия през януари 2021 и почина в отдалечена наказателна колония в Арктика, припомня Асошиейтед прес.





Издателят на книгата отбелязва, че Навални е започнал работа по произведението в Германия и е продължил да го пише в Русия, извън и във затвора.

 

„В големи подробности, включително невиждана преди кореспонденция от затвора, Навални разказва за политическата кариера, множеството опити за убийство и живота на хората най-близки до него, и непреклонната кампания, която той и екипа му водеха срещу засилващия се диктаторски режим“, пише в изявлението на Кнопф.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 2834 |11.04.2024 Служебният здравен министър отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов" . 2| 3109 |11.04.2024 Журналист: Aкцията срещу Петя Банкова и скандала с Живко Коцев са част от започващата предизборна борба . 1| 2644 |11.04.2024 Почина един от най-скандалните американци - О Джей Симпсън . 2| 2626 |11.04.2024 Румен Гълъбинов: На годишна база очаквам в България инфлацията да е под 3%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads