Реклама / Ads
72| 6336 |19.02.2013 НОВИНИ

Менда Стоянова: Дянков имаше проблеми с общуването

.
Менда Стоянова
Менда Стоянова съчувства на протестиращите и съжалява, че и ГЕРБ не успя да постигне справедливост. Става въпрос за възмездие за тези, които са крали от държавата. Това са 22 години преход, проблемите са натрупвани. Няма правителство, което да може в рамките на 4-годишния си мандат, да се справи с всичко.
 

Така коментира ситуацията в страната Менда Стоянова, зам.-председател на парламента от ГЕРБ пред TV7.

Влязохме в Европейския съюз, но дойде кризата и ни притисна в ъгъла. Пак затягахме коланите. ”Като финансов министър Дянков направи важни неща. За да се развива България, трябва да има финансова стабилност, ясна данъчна политика. По тези неща в макрорамката той си свърши работата”, обяви Стоянова и призна, че няколко пъти е говорила с премиера през миналата седмица по въпроси за бюджетната сфера, но оставката на Дянков не е коментирана.

”Четири месеца преди края на мандата оставката на финансов министър никога не е добър знак, сподели още Менда Стоянова. - Дянков имаше проблеми с комуникацията. Той не успя да води добър диалог със синдикатите и работодателите. Не успя да бъде в синхрон с неправителствените организации”, обяви Стоянова за основната причина премиерът да поиска оставката на вицето си.

Шефката на бюджетната комисия в парламента разкри още, че е останала изненадана от думите на премиера, който през миналата седмица каза, че тя може да е следващият премиер. “Това е добра оценка за мен , но човек трябва да прецени къде и какво го очаква на даден пост и докъде му се простират възможностите и компетентността, за да не стигне до момент на некомпетентност. Може би го имам този общ поглед върху нещата, за да се изкаже така премиерът”, каза още Стоянова.

„Много лош сценарии е оставка на правителството, 4 месеца преди изборите, беше категорична тя. Това не е прагматично решение. Изключително важно е това, което постигнахме в кризата, да бъде запазено, а не да го загубим заради емоцията. Всеки българин трябва да си даде сметка какво да очаква. Надявам се нещата да се решат с разумен подход и диалог”, завърши тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5198 |18.02.2013 Тренчев: Оставката на Дянков е наложителна, но закъсняла . 56| 6722 |18.02.2013 Дянков: България си върна финансовото здраве . 143| 15421 |18.02.2013 Дянков даде оставка, Т. Дончев го замества, Л. Павлова-вицепремиер . 22| 5499 |18.02.2013 Столът на Симеон Дянков се разклатил?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads