Реклама / Ads
5| 3949 |06.06.2019 НОВИНИ

Менда Стоянова и ГЕРБ ще подкрепят субсидията от 1 лев в зала

.
Менда Стоянова
За мен ще бъде интересно дали проектозаконът за 1 лев партийна субсидия ще се случи в пленарна зала. Тази тема се подига неколкократно досега, различните партии заемаха различни позиции. Когато инициативата на предаването на Слави Трифонов събра подписи, когато ние трябваше да гласуваме въпроса за този референдум, БСП не гласуваха, те излязоха от зала и казаха, че не гласуват.
 

Днес, в комисията по бюджет и финанси също отказаха да гласуват. Това коментира пред бТВ председателят на бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова.

 

За нея поведението на червените депутати е бягство от отговорност, като системна политическа партия са в парламента, за да вземат решения, не може да не участват и да не гласуват и после да кажат, трябва да вземат ясна и категорична позиция.

Дебатът за субсидиите се разглеждал всяка година, всички тези предложения не са били гласувани в пленарна зала, ГЕРБ и ДПС винаги са гласували против, винаги сме били на позицията, че партиите трябва да бъдат финансирани от държавата.

 

"Борисов ясно каза, че не може ГЕРБ да тръпи негативи, настройват се хора през медии, през неправителствени организации, не може постоянно да бъдем боксовата круша. Нека този въпрос поставане по този начин, всяка политическа сила да се позиционира и да гласува. Ние ще подкрепим този проект", заяви Стоянова.

 

Менда обясни и за доклада на ЕК така: "Днешната декларация на Корнелия Нинова няма нищо общо с действителността. Докладът на ЕК е с препоръки и те са много по-меки от миналата година. Работим и по темата за събираемостта, и за антикорупционните мерки, и за образованието. Много страни са получили подобен доклад. Това е доклад във връзка с ежегодния преглед на бюджетните политики и в него има препоръки към всички държави в ЕС. Този доклад е много по-добър в сравнение с миналите години. В него има препоръки за всяка една държава, която работи в дадени посоки и трябва да положи още малко усилия", разкри Менда Стоянова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3828 |05.06.2019 БСП и ГЕРБ спорят по сутрешните блокове кой е виновен за гафа с партийните субсидии . 5| 4193 |05.06.2019 Румен Христов: Коалиция СДС-ГЕРБ може да има и на местните избори . 5| 4721 |04.06.2019 Дариткова: ГЕРБ може и без Цветанов, вярвам, че няма да ни предаде . 1| 4441 |04.06.2019 БСП - София показа как ГЕРБ ”усвоява” 2 млн. лв. евросредства чрез ремонт на училище

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads