Реклама / Ads
1| 3866 |02.05.2017 НОВИНИ

Меркел без страх за руска намеса в парламентарните избори в Германия

.
Ангела Меркел
Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че не се страхува от намеса на Русия в парламентарните избори в страната й през септември, предадоха ТАСС и Ройтерс.
 

 "Не съм от онези хора, които се страхуват. Разбира се, хибридното водене на войни играе определена роля във военната доктрина на Русия. Но и аз уверено изхождам от това, че ние в Германия ще проведем сами нашата предизборна кампания", каза Меркел, цитирана от ТАСС, на съвместна пресконференция с руския президент Владимир Путин след срещата им в Сочи. Тя обаче даде да се разбере, че Германия "ще се заеме с въпроса", ако се появят случаи на "груба дезинформация" за Германия от страна на Русия.

 

Попитан от германски журналист дали Русия планира да се намеси в политическата борба в Германия, Путин отговори: "Вие цитирахте като пример (съобщенията за руска намеса в президентските избори в) Съединените щати (през ноември), които никой и нищо не потвърди. Това просто са слухове, използвани в американската вътрешнополитическа борба. И вие веднага правите от това неоснователни предположения по отношение на европейски страни, включително такава приятелска за нас страна като Германия. Това е най-малкото странно." Русия и Германия могат да имат тясно сътрудничество по въпроса за противодействането на международния тероризъм, изрази увереност Меркел, цитирана от ТАСС. Германският канцлер се обяви против сключването на нови споразумения за уреждане на конфликта в Украйна. "Смятам, че това е нецелесъобразно", коментира Меркел и подчерта, че проблемът е в неспазването на досегашните договорености.

 

Тя призова за пълно прилагане на Минските споразумения. Необходимо е да бъде осигурен достъп на Украйна до държавната й граница, подчерта Меркел. Канцлерът изрази неудовлетворение от работата на "нормандската четворка", предаде Асошиейтед прес. В същото време Меркел призна, че това си остава най-добрият формат за обсъждане на ситуацията в Източна Украйна. "На различни мнения сме (с Русия) за причината за (украинския) конфликт", отбеляза германският канцлер. В същото време тя допълни, че всички страни искат да предотвратят по-нататъшна ескалация на конфликта и "нормандската четворка" е изиграла полезна роля в това отношение, пише БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3978 |26.04.2017 Режем 20% от данъка със застраховки и осигуровки . 5| 4613 |22.04.2017 Тръмп: С Меркел имаме силна химия . 2| 3925 |17.04.2017 Меркел иска диалог в Турция . 4| 6175 |12.04.2017 Адвокат Симеонов: Цв. Василев иска да се върне у нас, но се страхува за сигурността си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads