Реклама / Ads
16| 6990 |15.06.2016 НОВИНИ

Местан за Фрог: Бъдещият президент трябва да е евроатлантик, а не с евразийска насоченост

.
Лютви Местан
При всички случаи искаме да участваме в президентските избори - или със самостоятелен кандидат, или в подкрепа на кандидат евроатлантик. Приоритетът ни е българският президент да продължи линията на президента Плевнелиев за евроатлантическа ориентация на страната. В това сме категорични, заяви за Фрог нюз лидерът на ДОСТ Лютви Местан.
 
Много добре бе организирана атаката срещу речта на президента Плевнелиев  в европейския парламент. Той е обвиняван, че казаното от него не е  балансирано. Но като страна член на НАТО президентът трябва да търси балансите не от позицията на паритет между НАТО и Русия. Ние сме против такъв паритет. България трябва да търси баланс от гледна точка на стратегическите интереси на евроатлантическия съюз, като реален член на НАТО. Ние търсим баланс като член на НАТО, а не като неутрална държава. От ДОСТ  сме твърдо против избора на президент с евразийска политическа насоченост. Ще подкрепим избора на евроатлантически президент, който ще продължи линията на Плевнелиев в този аспект на политиката, каза още Местан.

Той коментира и  сагата около регистрацията на ДОСТ. Миналата седмица дадохме молба, с която отговорихме на всички указания на съда. Дадохме задоволителни отговори на всички въпроси. Молбата ни бе да се насрочи открито заседание, на което да бъдем призовани и ние, и прокуратурата. Искаме всичко да е прозрачно, да участват и медиите в това заседание. Защото сме абсолютно убедени в изрядността на документите ни. И няма как да е  иначе, след като се знае на какъв натиск е подложен новият политически проект, обясни Местан.

Продължавам да бъда оптимист, че съдът ще насрочи заседание. По закона за политическите партии има срокове, т.н. инструктивни срокове. Подали сме документи на 28 април. До 28 май съдът трябваше да насрочи заседание. Имаше празници, 24 май... Ако през тази седмица съдът насрочи заседание, всичко ще бъде в нормалната рамка, посочи лидерът на ДОСТ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5111 |15.06.2016 Само във Фрог: „Мазда” и „Ауди” станаха любими на автокрадците . 69| 9156 |15.06.2016 Ген. Цанков за Фрог: Бригада на НАТО в Румъния - Втора студена война . 7| 5097 |15.06.2016 Я. Гечев за Фрог: Всичко в Министерство на земеделието се пише скрито . 20| 9178 |14.06.2016 Първо във Фрог: Полицията работи по версия опит за самоубийство на „златното момиче”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads