Реклама / Ads
75| 5673 |19.07.2013 НОВИНИ

Местан: Очакваме освободената от грозни инициали партия да си заеме мястото

.
Източник: Булфото
„Очакваме освободената от грозни инициали партия ГЕРБ да заеме мястото си, отредено й от суверена и да започне разговорите за националните приоритети”.
 

С този призив към ГЕРБ се обърна Лютви Местан от парламентарната трибуна. По думите му движението е готово на парламентарен диалог, без условия, „в името на най-добрите решения за България”.

Той посочи, че тефтерчето на председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов съдържа технологията на властовата система на ГЕРБ, предаде бТВ. „Това е технологията на злото, което ни управляваше през последните 4 г.”, посочи Местан.

„Никой няма да повярва, че И.Ф. може да бъде Искрен Фидосов, а Ц.Ц. – Цветанка Цветанова, тъй като изключвам да е Цецко Цачев”, допълни той.

„Тъй като протестите са за ценности, имаме призив към основния говорител за ценностите Росен Плевнелиев, който за съжаление се оказа един от списъчния състав, също да изрази отношение към нечистотиите в тефтерчето”, апелира председателят на ДПС.

Всъщност преди два дни прессекретариатът на президента разпространи позиция по повод данните, изнесени на от прокуратурата, според които Росен Плевнелиев е присъствал в тефтер на обвинения шеф на комисията за конфликт на интереси.

Местан заяви, че не вярва протестите навън, които са срещу кабинета "Орешарски", наред с това да са за реставрацията на тъжната действителност в тефтерчето на Златанов. „Ние сме наясно, че в една пулсираща демокрация не могат да бъдат самоцел нито пълният мандат на което и да е правителство, още по-малко обаче не може да е самоцел чиято и да е идея за незабавни избори", подчерта Местан.

Той заяви, че днес обществото е разделено. "Никой няма право да чува гласа само на протестиращите срещу кабинета, защото има не по-малка част, които подкрепят кабинета в името на мерките, които кабинетът не просто огласи като намерение, а които изпълнява и отчита точно пред народа в края на всеки месец от тази трибуна. Не се наемам да броя кои са повече - протестиращите срещу кабинета или подкрепящите го, това не е въпрос и на социологически сондажи, а въпрос от компетенциите на суверена, това се преценява на изборите”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5142 |19.07.2013 Местан: Крайно време е ДАНС да е отворена за етническите малцинства . 106| 6133 |05.07.2013 Местан: Дали отсъстващите от ГЕРБ не са на интересни екзотични места? . 143| 6124 |28.06.2013 Местан: Избори само при алтернатива на Борисов и Цветанов . 56| 5255 |20.06.2013 Местан: Президентът постави абсолютен рекорд; свали доверие от кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads