Реклама / Ads
0| 6059 |10.07.2015 НОВИНИ

Местан поиска да се ръкопляска на Борисов

.
Борисов и Местан пият кафе
След пиенето на кафе в Къджали, премиерът Бойко Борисов днес преряза лента на пречиствателна станция с лидира на ДПС Лютви Местан в Момчилград. За да придаде още по-голяма тежест на случващото се у нас и в страната, министър-председателя заяви: Ако не бях направил това правителство, ако не бях направил всичките компромиси, ако 100 пъти не бях казал, че благодаря на всички партии за положените усилия да има парламент и правителство, България щеше да бъде в ситуацията на Гърция", предаде Фокус.
 

    Тези коментари "ще падне правителството”, които се говорят всеки ден, нито са здравословни, нито са правилни, нито има някакъв смисъл да се говори. Това могат да го мислят хора, които искат само да се дестабилизира държавата. Само преди година имаше друго правителство с друго мнозинство, спряха еврофондовете и държавата замря. Ако не бях направил това правителство, ако не бях направил всичките компромиси, ако 100 пъти не бях казал, че благодаря на всички партии за положените усилия да има парламент и правителство, България щеше да бъде в ситуацията на Гърция. Няма съмнение. Падаха банки, спрени еврофондове, държавата се разпадаше. Това го помните всички, не е било преди 100 години, заяви премиерът.

 

Според Борисов грешката на правосъдния министър Христо Иванов е, че е започнал разговорите с опозиционните партии за промените в Конституцията много късно.  Вчера разговарях близо 2 часа с Радан Кънев по всички теми. Припомням – влезе съдебната стратегия в парламента, гласува се, положихме много усилия за разбирателство и тя да се приложи. Направих многократни срещи със съдии и прокурори заедно с правосъдния министър, направихме публично представянето с Румяна Бъчварова и Христо Иванов. Когато обаче искаш да променяш Конституция, трябва да си наясно, че с гласовете, които имаш това не може да се случи. Ако имахме над 160 депутата – лесно. Когато обаче 160 не са по силите на управляващите коалиция плюс подкрепящи партии, трябва да отидеш да разговаряш с опозицията. Грешката на министъра на правосъдието, с който работим и не случайно се ползва с пълната ми подкрепа е, че забави във времето разговора с опозиционните партии. Трябва да направим 160 депутата. Това е единствената ми забележка към него. Надявам се да проведем тези разговори с опозицията да потърсим консенсус, за да съберем тези 160 депутата, обясни Борисов. И допълни: Положихме усилия, всичко върви в момента. Милиарди се разплащат, пенсионна реформа, здравна реформа, енергийна реформа, здравна система, инфраструктура, екология, земеделие. И изведнъж пак започваме да си говорим едни и същи. И като падне какво ще стане? Нови избори? Нови мнозинства или малцинства? Какво ще постигнем, освен да се върнем с още една година назад? Защо ежедневно трябва да се говори за ултиматуми и т.н.

 

Борисов каза още, че 3,7 млрд. лв. ще се влеят в следващите години в екологията на България.

 

    "Трябва с политическите ни партньори, колеги, опозиция, управляващи няма значение, да сме големи будали да пропуснем тези европейски пари, да не си направим инфраструктурата и държавата”, убеден е премиерът.

 

Борисов поясни, че не се усеща "ни най-малко разклатен или разколебан:  Защо трябва всекидневно да се говори само за ултиматуми? Кой щял да влезе, кой да излезе? Ами ако аз изляза какво ще стане. Без ГЕРБ правителство не може да има в никакво мнозинство. Пак почваме въртележката за служебно правителство - няколко месеца служебно правителство, ще съвпадне с местните избори, плюс референдума. Кой иска това да се случи на държавата? Да излезе и да си каже. Омръзна ми всяка сутрин да слушам ще го бъде ли правителството. Работя от 7 сутринта до 22 часа . За кое да не го бъде? За това, че правим пречиствателна станция, депата, коментира Борисов.

 

Лютви Местан реши също да бъде запомнен със словото си:  Г-н Борисов, благодаря, че сте тук и за решението на кабинета да осигури 8 млн. лева за водоснабдяването на микрорайон Звездел. Тук се ръкопляска!", изчака аплаузите Местан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4582 |07.07.2015 Генсекът на НАТО: Не правим нищо в България, ако тя не го поиска . 1| 8070 |28.06.2015 Прокуратурата да поиска списъка с ВЕИ-олигарсите . 0| 5592 |24.06.2015 "Атака" поиска оставката на ръководството на КЕВР . 0| 4385 |20.06.2015 Филчев поиска да се закрие Министерството на правосъдието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads