Реклама / Ads
28| 5391 |09.02.2015 НОВИНИ

Местан за властта: Проблемите се крият зад истерията "Анти ДПС".

.
Лютви Местан
Забелязваме опит реалните проблеми на управлението да се скрият от страна на управляващите или поне части от управляващите зад истерията "Анти ДПС". "Анти ДПС" говоренето се превръща в своеобразен параван, зад който се прави опит да бъдат скрити реалните проблеми на днешното управление. Този номер вече няма да мине. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан в Разград.
 
Областният съвет на ДПС-Разград са изключително респектирани от този формат, мисля, че той е работещ и ще има ефект подобряване на координацията на централно ръководство с местни структури, каза Местан. Той обяви, че са започнали изготвянето на политическа оценка за първите 100 дни на правителството "Борисов -2", които ще изтекат на 14 февруари.

"През седмицата ще имам възможност с колегите ми да представим цялостна политическа оценка. Сега в аванс мога да синтезирам пленарното заседание днес. Това управление стъпи на една дълбоко неприемлива за ДПС формула с участието на национал популисти и ксенофоби", подчерта Местан. Ние дълбоко не приемаме властовата формула на кабинета. Смятаме, че тя ще генерира непрекъснато нестабилност, каза лидерът на ДПС. Най-големият риск, който пряко произтича за България от тази еклектична смес като властова формула, е рискът за макроикономическата стабилност за страната, подчерта той.

Ако някой ни намеква, че ще теглим милиарди дълг, за да крепи управлението си – това вече не е управление на реформите, а управление на печелене на време - до местните избори, а може би до президентските избори. Оценката ни за 100-те дни е именно че това са 100 дни на непрекъснати популистки компромиси, което ни дава основание да твърдим, че това управление е управление на политически чистки – основни на кадри на ДПС и най-лаконичната оценка е, че са 100 дни на политически чистки на кадри на ДПС и 100 дни на нездрав популистки компромис между идейно несъвместими политически сили, които образуват управленската формула, категоричен бе Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4554 |07.02.2015 Велизар Енчев: Местан извади скелета от гардероба . 39| 13955 |07.02.2015 Скандалът "Местан-агент Павел" сочи към хора с научни титли и КОЙ . 25| 5324 |06.02.2015 Местан плаши: Ще съдим България в Страсбург . 13| 4547 |04.02.2015 Местан за гражданската регистрация: Ще лекуваме рани, няма да търсим мъст

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads