Реклама / Ads
0| 7848 |13.07.2022 НОВИНИ

Методи Андреев: Големият проблем в коалицията са ИТН. Хазартно е да вярваш, че хората около Слави са други

.
Ако третият мандат бъде даден на БСП, няма да има правителство, ще има избори. Но големият проблем на коалицията са ИТН. Много хазартно е политически да си вярваш, че хората около Слави Трифонов и Тошко Йорданов са други. Те обслужват онова Борисово време, от което всички искаме да излезем.
 

Това заяви пред Нова телевизия Методи Андреев. 

 

Според журналиста Найо Тицин политическата криза е създадена изкуствено именно от “Има такъв народ”, но и от ГЕРБ, които по думите му са внесли вота на недоверие. 

“Няма реални икономически или политически фактори, които да обуславяха разпада на коалицията. Към този изкуствен процес бих привидял и акушерството на президента. Публична тайна е, че много по-голяма част от депутатите от ИТН са искали да напуснат партията, но след известни интервенции - дали става дума за обещани посланически постове, дали госпожа Генчовска няма да отиде като посланик в НАТО…”, посочи Тицин. 

 

По думите му недвусмислено се вижда, че Радев влиза в рязко противоречие с ПП, а Русия е много разделителна линия. Несъгласие изрази д-р Цветеслава Гълъбова. Според нея ситуацията не е изкуствено създадена, а са били налице много катализатори.

“Това беше коалиция от четири напълно различни политически субекти. Много лесно е да кажем, че някой на някого натиска копче. Това е възрастен, зрял човек. Не се поддава толкова лесно на манипулации”, смята Гълъбова. 

 

Според Найо Тицин не се изключва възможност именно на ИТН да бъде връчен третия мандат за съставяне на правителство. 

 

Според Андреев “тук е моментът на  БСП да се докаже като модерна социалдемократическа партия и да се ориентира правилно”. По думите му единственият начин ГЕРБ и ДПС да излязат от изолация е “да отрежат живо месо от себе си” - крадците около Борисов, които превърнаха ГЕРБ в корупционна партия, и крадците около Доган, които превърнаха ДПС в база на българското задкулисие.

 

“Едното е да не можем да си изпълним изискванията по Планът за възстановяване, другото е енергийната криза. Трябва всичко възможно да се направи, дори и от служебните правителства, ако те дойдат”, категоричен е Методи Андреев.

 

Според него трябва да се подпише договор за втечнен газ със САЩ. 

 

“А след това, ако войната в Украйна приключи, при тогава вече диверсифицирана България, да има преговори с “Газпром””, допълни Андреев.

 

“Още по-голямата опасност е отдалечаването във времето на правосъдната реформа. Това е базово, за да преборим корупцията, която е в основата на всичките ни беди. Ако ние не преборим корупцията, ще загинем като общество”, смята” д-р Цветеслава Гълъбова. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3334 |07.07.2022 Надежда Йорданова: Сред основания за освобождаване на Гешев са незаконни методически указания за транспортните престъпления . 0| 4534 |30.06.2022 Сашо Диков: Големият провал на СЕМ е, че не събра кураж да не допусне Кошлуков до конкурса . 0| 3417 |29.06.2022 Методиев брани Нинова: Била единствената, която Борисов не могъл да подчини. Кметове на ГЕРБ посрещали Радев с хляб и сол . 0| 4259 |27.06.2022 Методи Лалов: Борисов иска да си осигури политическа индулгенция, за да избяга от наказателно преследване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads