Реклама / Ads
0| 5658 |24.03.2022 НОВИНИ

Методи Андреев: Какво прави съпругът на Pi ar Sevi в „Булгартрансгаз“? Заслужава ли заплата от 11 000 лв.?

.
Методи Андреев
Какво прави съпругът на Севделина Арнаудова, позната и като Pi ar Sevi Boiko в ръководството на „Булгартрансгаз“? Ако този човек има необходимото образование, ако е много добър специалист и експерт, независимо че е съпруг на Pi ar Sevi, трябва да остане в „Булгартрансгаз“. Аз лично обаче много се съмнявам в неговата компетенция и в това заслужава ли да взима заплата от 11 000 лева.
 

Това каза пред fakti.bg Методи Андреев, преподавател, бивш народен представител и председател на Комисията по досиетата.

 

Според него през първите 100 дни от управлението си правителството е трябвало да прегледа различните регулатори.

 

„Например Комисията за защита на конкуренцията. Настоящият състав на КЗК съществува от времето на Бойко Борисов. През годините Комисията се правеше на ощипана и не забелязваше монополите, които олигарсите на ГЕРБ създаваха в различни сфери на българската икономика. Тази КЗК остава същата. Наивно е да разчиташ тя да бори монополите и да се бори със спекулата. Няма как, тези хора са зависими. Правителството закъсня със смяната на съставите на регулаторите. Насилиха се да сменят Комисията за енергийно и водно регулиране и нападнаха, според мен необосновано, бившия председател на КЕВР, но пък оставиха състава на Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за защита на потребителите и куп други такива комисии, чиито настоящи състави са назначени по времето на ГЕРБ. Например Комисията за финансов надзор – там има откровени гербаджийски калинки, които продължават да защитават изцяло безобразията, вършени по времето на Борисов. Смяната на тези регулатори е възможна и е нещо, с което правителството закъсня. Обстановката е необичайна и сложна. Трябва да може да се разчита на наличието на обективни и независими регулатори. В момента те нито са обективни, нито са независими“, обясни Андреев.

 

Той е на мнение, че воденето на битка с главния прокурор Иван Гешев не пречи в същото време на важни позиции в регулаторите да бъдат назначени честни и кадърни хора.

 

„И то назначени бързо, за да може правителството да разчита на регулаторите. В противен случай регулаторите ще правят същото, което правеха и по времето на Борисов, защото са зависими. Ето затова не мога да дам положителна оценка на първите сто дни на правителството. Желание има, но компетентност няма, действия няма. С голо желание нищо не става“, завърши Методи Андреев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7090 |23.03.2022 Анализатор: Войната и санкциите срещу Русия – какво предстои . 0| 3094 |23.03.2022 Пари и образование: Путин търси нови методи за въвличане на беларусите във война . 0| 6164 |22.03.2022 Доц. Лозанов: Виждаме в какво чудовище може да се превърне властта, когато не е под контрол . 0| 4360 |21.03.2022 Петър Чолаков: Не е важно какво ще каже Рашков или Борисов, а какво ще каже Лаура Кьовеши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads