Реклама / Ads
18| 2897 |07.05.2023 НОВИНИ

Методи Лалов: Гешев и Борисов са страните на една и съща монета. Единият оцелява чрез другия и обратното

.
Източник: личен архив
"Прокуратурата отдавна е доказала, че е фабрика за лъжливи новини и институция, която не умее да разкрива обективната истина. Случаят с Иван Гешев е поредното доказателство.
 

Прокуратурата се опита да ни убеди, че това, което виждаме, е нещо различно. В рамките на дни получихме толкова противоречива информация, че занапред прокуратурата никога няма да успее да убеди обществото, че това, което поднася като финална версия, е обективна истина". 

 

Това каза пред БНР адвокатът и общински съветник Методи Лалов, бивш председател на Софийския районен съд. 

 

И допълни, че днес и малките деца се шегуват с прокуратурата: 

 

"Дотам стигна институционалният срив на тази институция... Прокуратурата е институция на инсценировките, на формалното изпълнение на задълженията си и бухалка. Не е институция, която действа разпознаваемо, ясно и последователно". 

Според него и службите, и МВР са институции, които се доминират от ГЕРБ и от прокурорските изпълнения на Гешев. Затова и няма съмнение, че "те могат да направят едно формално покушение, за да представят Гешев като борец срещу престъпността": 

 

"Ако е инсценировка, това показва институционален разпад и разпад на държавността. А ако не е, показва същото - слабостта на тези служби позволява някой да организира подобно нещо". 

 

В предаването "Политически НЕкоректно" Лалов подчерта, че съдебната система отдавна е превърнала всички гаранции за добра работа в инструмент на служба към задкулисието: 

 

"Когато няма обществен контрол, тогава контрол върху магистратите поставя задкулисието. Иван Гешев е разбеснялото се куче на прокуратурата и единственото полезно, което прави, е, че ускорява процесите по проглеждане на обществото за нужда от съдебна реформа". 

 

По думите му случаят с атентата е пълен провал и никога няма да се разбере обективната истина. 

 

Според него Бойко Борисов няма интерес от съдебна реформа: 

 

"Гешев и Борисов са страните на една и съща монета. Единият оцелява чрез другия и обратното. Няма да има съдебна реформа, за да може Гешев да остане без обществен контрол, докато може. И няма да има отговорност на Борисов, докато Гешев е главен прокурор". 

 

Методи Лалов коментира още предстоящия през есента местен вот: 

 

"Задължително е ПП, ДБ и "Спаси София" да се явят заедно. Няма гаранция, че София, Пловдив и Варна са им в кърпа вързани. Кандидатът на ГЕРБ за кмет Георги Георгиев, убеден съм, че ще бъде той, вече прави нелоша кампания от няколко седмици... ПП и ДБ закъсняват с кандидатурата, явно ще има превес върху коалицията, а не толкова върху конкретно име". 

 

Той е категоричен, че всяка колаборация с ГЕРБ е недопустима и "ще има негативен ефект не само в твърдите ядра". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 3578 |05.05.2023 Борислав Сарафов обърна палачинката. Доверил се на Гешев за присъствието на децата в колата . 31| 7375 |05.05.2023 Демерджиев пред НС: Гешев е пътувал сам. Израелският експерт е пристигнал малко преди взрива . 14| 9036 |05.05.2023 Ивайло Мирчев с неудобни въпроси към прокуратурата за атентата срещу Гешев . 15| 3709 |04.05.2023 Методи Андреев: Обществеността не подкрепи и не застана зад главния прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads