Реклама / Ads
5| 5209 |30.08.2019 НОВИНИ

Методи Лалов ще съди Висшия съдебен съвет

.
Методи Лалов Източник: БГНЕС
Съдия Методи Лалов ще съди Висшия съдебен съвет (ВСС) заради блокирането на политическа му кариера и невъзможността да се впише като адвокат, съобщи Mediapool.
 

Съдийскатата колегия имаше две възможности да освободи Лалов от съдебната система - на 15 и 30 август. Това не се случи, защото кадровиците отказаха да си прекъснат отпуските. Съдията вероятно ще е свободен от 9 септември, когато е свикано следващото заседание на съвета.

 

"Неосвобождаването ми от 2 септември ми нанася вреди от неимуществени и имуществен характер, поради което съм решен да съдя ВСС за незаконосъобразните им действия. Забавянето създава дискомфорт и неяснота на мен и на семейството ми, поставя ме в невъзможност да се впиша като адвокат възможно най-бързо, да извършвам консултантска и адвокатска дейност, и така лишава мен и семейството ми от източник на доходи", коментира Лалов.

 

През август "Демократична България" обяви, че са поканили съдията за водач на листата си за общински съветници в София. Засега обаче той е блокиран от ВСС и не може да се включи в кампанията на дясноцентристката коалиция.

 

"Забавянето създава формални пречки да участвам пълноценно в обществено-политическия живот и да се боря за промяна на статуквото, което е създадено и крепено от политическите партии, които са изпратили мнозинството от членовете във ВСС", коментира Лалов.

 

Магистратът ще съди и тримата членове на дисциплинарния състав срещу него – Даниела Марчева, Вероника Имова и Боян Магдалинчев. Лалов напомня, че в продължение на една година те бавят решаването на дисциплинарното му производство и той не знае дали ще получи дължимото обезщетение при напускане на съдебната система.

 

Лалов е известен с критиките си към мнозинството във ВСС и главния прокурор Сотир Цацаров. Дисциплинарните производства срещу него бяха образувани, след като съдия организира протест пред Висшия съдебен съвет през декември 2016 година.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4123 |26.08.2019 Ивет Лалова взе квота за Олимпийските игри в Токио . 2| 4355 |22.08.2019 Ивет Лалова с второ злато на първенството на Турция . 1| 4563 |15.08.2019 ВСС не гласува оставката на Методи Лалов като съдия . 6| 9000 |15.08.2019 Методи Лалов: Очаквам директорът на СДВР да изрази мнение и от нечия тераса за назначаването на Пламен Георгиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads