Реклама / Ads
20| 6642 |11.12.2015 НОВИНИ

Михаил Миков: Реформаторите ще свият ушите и вървят с управлението

.
Михаил Миков
Провалът в съдебната реформа е основание за оставка.Реформаторите се поумълчаха, ще свият ушите и ще вървят с управлението И демокрацията и у нас е доста фасадна. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков пред bTV.
 

Третото прегласуване в парламента обезсмисли всичко, заяви той. Искаме ли политически контролирана прокуратура, като засилваме парламентарната квота, попита той. Все повече факти излизат че има намеса в работата на съдебната власт. Има индикации че делата се решават чрез политически и корупционни намеси, заяви Миков.

Той коментира и реакцията на Радан Кънев и реформаторския блок. Невъзможно е Радан Кънев да мине в опозиция, заяви Михаил Миков.Реформаторите се поумълчаха, ще свият ушите и ще вървят с управлението. Това коментира лидерът на БСП Михаил Миков на въпрос за минаването на лидера на ДСБ Радан Кънев в опозиция. Това е все едно аз да кажа, че утре минавам в управлението. Това не може така да се прави, допълни лидерът на социалистите. Оставката на Христо Иванов не е факт, който може да влияе на настроението ми. Провалът със съдебната реформа е основание за оставка. Оценките тепърва ще се появяват и от Брюксел, и от българските граждани, които виждат, че нищо не се случва, каза Миков в коментар за втората оставка в кабинета "Борисов" на правосъдния министър.

АБВ е в дясното управление на България и аз се чудя какво правят там, където се демонтира социалната държава, запита риторично Миков.

БСП е единствената опозиция, която предлага лява алтернатива за България. Това каза още председателят на НС на БСП Михаил Миков.Той добави, че върви демонтаж на социалната държава и доказателство за това са вчерашните протести на майките в над 20 града. „Те искат бъдеще за децата и за България. 2 млрд. лв. има в резерва на МС, около 180 млн. лв. отиват за отбрана, но защо се отделят тези средства, като след години няма да има войници в тази страна”, добави той. Миков обясни, че спадът на раждаемостта в България е над 7%. В тази връзка той припомни, че по инициатива на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Народното събрание е задължило МС до 30 ноември да внесе краткосрочни и средносрочни мерки срещу демографската криза. „Управляващите пропуснаха да мине бюджета, а сега ще се оправдават, че няма пари. Отхвърлиха диференцираната ставка на ДДС за детските и бебешките стоки. Все повече млади хора ще бягат от България и вчера майките го казаха. Политиката, която се води от правителството, е вредна за България”, категоричен бе председателят на БСП. Той припомни, че по време на участието на БСП във властта при кабинета „Орешарски” социалистите са увеличили всички тези плащания към майките, които в момента са спрени и за които те протестират.

!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4102 |10.12.2015 Реформаторите излизат с позиция другата седмица . 2| 4086 |09.12.2015 Миков: Корупцията заплашва стабилността и сигурността на обществата . 8| 4232 |09.12.2015 Миков: Не приемаме политически контрол върху съдебната система . 5| 4181 |08.12.2015 Реформаторите на спявка без Кънев и Кунева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads