Реклама / Ads
15| 6115 |31.03.2011 НОВИНИ

Михов имал среща с някого в хотела

.
Михаил Михов
Вечерта, в която се настанил, Михов изглеждал в добро здравословно състояние, коментираха служители на хотела.
 

Инфаркт покоси вчера бирения бос и шеф на федерацията по баскетбол Михаил Михов, известен като Мишо Бирата
, пише Монитор. 47-годишният бизнесмен, който бе един от спонсорите на президента Първанов, бил намерен мъртъв в стаята си в хотел “Риал Правец резорт” от камериерка. Жената влязла да почисти стаята към 12,30 часа вчера и попаднала на тялото на мъртвия бизнесмен. Камериерката веднага се обадила на рецепцията, откъдето подали сигнал на тел. 112. Според управителя на хотела Лъчезар Тодоров Михов бил открит мъртъв и дошлите на място медици само констатирали смъртта му.

Тодоров разказа, че Бирата се настанил в хотела във вторник вечерта. Той пътувал само с шофьора си. Двамата се настанили в отделни стаи, като биреният бос освободил служителя си до обяд на другия ден. Най-вероятно Михов е имал среща с някого в хотела разказаха разследващите. Въпреки това до момента няма данни дали преди смъртта си бизнесменът е бил посетен от външни лица в хотела и дали е водил разговори с някого очи в очи. От управата на комплекса отказаха да уточнят дали биреният бос е вечерял в хотела и дали е поръчвал румсервиз. Не пожелаха да разкажат и дали Михов е имал посетител. Това обаче ще бъде проверено от разследващите, които вчера разпитаха всички служители, които са били на смяна в хотела от вторник вечерта до момента на намирането на тялото. Освен това са били иззети и записите от охранителните камери в коридорите на комплекса, които ще покажат дали Михов е посрещал гости в стаята си.

Бизнесменът бил чест гост на комплекса тъй като постоянно пътувал от Варна до София. На връщане от морската столица обикновено Михов наемал стая, в която да пренощува и чак на следващата сутрин продължавал към столицата. Според запознати Михов ползвал хотела и за бизнес срещи със свои партньори. Вечерта, в която се настанил, Михов изглеждал в добро здравословно състояние, коментираха служители на хотела. Бизнесменът бил весел, вечерял и се прибрал в стаята си. Биреният бос не е търсил медицинска помощ от персонала, обясни още Тодоров. Той допълни, че по тялото на починалия не е имало видими следи от насилие. Въпреки това, след като медиците констатирали смъртта на бизнесмена, на място веднага пристигнал полицейски патрул. Освен това от столицата в хотела дойдоха и екип от криминалисти, които над 3 часа извършваха оглед на стаята. С разследващите се появи и съдебен медик, който също извърши първоначален оглед на трупа. След това тялото на бизнесмена беше изнесено от комплекса и откарано в Съдебна медицина, където ще бъде извършена аутопсия. Резултатите от нея ще стана ясни най-рано днес на обяд. Окръжната прокуратура в столицата пък вече е образувала дело срещу неизвестен извършител за смъртта на бизнесмена. Това е рутинна процедура и се прави с цел да се извършат по-пълни експертизи на трупа и веществените доказателства. Ако се докаже, че Михов е починал от инфаркт, разследването ще бъде прекратено.

Карал дипломатически “Мерцедес”

Починалият бирен бос Михаил Михов се е движел с последен модел “Мерцедес” с дипломатически номера. С тази кола той е пристигнал във вторник вечерта в хотела в Правец. Лъскавото возило остана на паркинга на комплекса часове след смъртта на бизнесмена. Според запознати Михов имал право на червените регистрационни табели, тъй като бил почетен консул на Бразилия за страната. Освен с баскетбол и дипломация Михов основно се занимаваше с производство на бира. Собственик е на компанията "Булбрю", която обединява пивоварните във Варна "ММ биър", Русе и "Леденика" в Мездра. Освен това притежава и "ММ холдинг", който включва "ММ електроникс", винпром "Димят" и хотел "Дунав плаза" в Русе. Сред активите на бизнесмена е и варненският отбор по баскетбол "ММ биър­ Черно море". По неофициални данни състоянието му се оценява на над 50 милиона лева. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 9929 |30.03.2011 Съмнения витаят около смъртта на президенския приятел М. Михов . 27| 9080 |30.03.2011 Смъртта на Михов - една смърт, удобна на всеки . 29| 6130 |23.03.2011 Премиерът се среща с „Лукойл”, не кани Трайков и Цветков . 11| 5251 |18.02.2011 Депутати се успаха, Велчев свиква "родителска среща"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads