Реклама / Ads
3| 3061 |19.02.2023 НОВИНИ

Мика Зайкова: Купуваме яйца „Фаберже“ на тези високи цени

.
Мика Зайкова: Купуваме яйца „Фаберже“ на тези високи цени. В предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Зайкова посочи, че има спекула на цените, които се поддържат високи изкуствено.
 

Мика Зайкова призова: "Не бива да пипаме производителите, заради високите суровини и ток. Те едва оцеляват. Правителството имало намерение. С наблюдение и въздишки няма да стане работата да се нормализират цените за крайния потребител. Имаме КЗК и КЗП. Те да си свършат работата. Има спекула на цените и то много голяма. Трябват конкретни мерки."

 

Според Мика Зайкова при млечните продукти най-много се вижда спекулата, тъй като ако производителите продават на 1 лв. за 1л. мляко, на магазина то е 3.50лв.-4 лв. Разликата във веригите е стотинки. Зайкова посочи: "Това „мирише“ на картелно споразумение. Таванът на цените е абсурден, защото не е пазарен механизъм. Това е подобна ситуация на тази, преди 30 години - „партията каза“. 8 или 9 такси производителят е принуден да плаща на веригата, за да му се продава продукта. Нищо не остава като печалба за производителя. Минималната работна заплата в Люксембург 2313.60 евро. Всички млечни произведения са по-евтини. В България минимална работна заплата е 780 лв."  

 

Мика Зайкова каза: "Половината пенсионери получават минимална пенсия, а 650 хил. работници получават минимална работна заплата. Минималната работна заплата покрива 40% от разходите. Недопустимо е, че има дерогация и въпреки това плащаме гориво по 3 лв., както в останалите страни от ЕС."

 

Мика Зайкова допълни: "Турция преди земетресението е глобила 10 вериги, които са платили 47 млн. долара наказателни такси. Същото е направила и Гърция. В Германия има таван на надценката, който е 30% от стоката. В България намалихме ДДС-то на хляба." Зайкова каза, че увеличението на цените на мобилните оператори също е картелно споразумение. Според нея това е навсякъде – горива, храни и т.н. Поскъпват: лекарства, транспорта, водата."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3647 |06.02.2023 Скибицки: Русия може да пробива украинската противовъздушна отбрана с дронове-камикадзе и ракети . 2| 3559 |01.02.2023 Кожодерство! Купуваме не обикновени, а яйца на Фаберже . 4| 3274 |29.01.2023 САЩ разширяват военното обучение на украинците за промяна на динамиката на боевете . 5| 3167 |29.01.2023 Цените отново тръгнаха нагоре, купуваме по-скъпо олио и пилешко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads