Реклама / Ads
6| 4694 |02.06.2015 НОВИНИ

Миков: Атаката не е срещу мен, а срещу БСП

.
Михаил Миков
„В правото има един принцип – който твърди, той доказва. Нека тези, които разтягат тази история, да излязат поименно“. Така председателят на БСП Михаил Миков отговори на въпрос дали му е предлаган подкуп, за да се откаже от лидерското място в полза на друг кандидат.
 

Той е на мнение, че приказките и преразказите в трето и четвърто лице не са сериозни за политиката. „Атаката не е срещу мен, а срещу БСП. Има напластяване на хора, които искаха да участват в управлението и още тъгуват, че не сме там. Аз продължавам да смятам, че партията взе правилното решение да остане в опозиция“, допълни Миков. Той е категоричен, че не може личните интереси на един или друг във властта да бъдат над политическата перспектива за партията. „Подкупите се дават на длъжностни лица, за да извършат или не нещо по служба. Тези, които употребяват тази терминология трябва да имат гражданска грамотност, а да не говоря за юридическа“, коментира Михаил Миков.

 

„Не очаквам други нито от районните, нито от общинските структури, да напускат партията. Странно е, че не прави впечатление колко млади хора са приети за 6 месеца – 1234, но широко се дебатира това, че 3 напускат“. Това заяви зам.-председателят на БСП Бойко Великов. Говорителят на партията Атанас Мерджанов допълни, че лично е участвал в младежки семинар в Бургаска област, където са присъствали над 60 младежи. „Интересът към БСП, като представителство в местната власт, никак не е намалял, напротив“, обясни Мерджанов. Той подчерта, че е проведена и конференция в Несебър, където е бил избран нов председател и организацията започва подготовка за местните избори. 

 

Председателят на БСП Михаил Миков, членове на ръководството на партията и народни представители от левицата проведоха и среща с представители на КНСБ и КТ „Подкрепа“. „Доволни сме от проведената среща. Обменихме виждания по отношение на социално-осигурителното законодателство, иначе наричано „реформа“. За нас от БСП това не е реформа, а просто увеличаване на стажа и възрастта“. Това заяви Миков след края на срещата. Той обясни, че от страна на синдикатите са направени отстъпки в името на постигане на други резултати в защита на правата на трудещите се. По неговите думи БСП е поела ангажимент, в рамките на един добър диалог, част от предложенията в защита на категорийните работници да бъдат поставени на второ четене като предложение от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

 

Миков поясни, че по време на срещата е била засегната и темата за прогресивния данък, където от страна на синдикатите се среща разбиране и има последователност. „Дошло е време за въвеждане на прогресивния данък“, коментира председателят на БСП. Той допълни, че другата обсъждана тема е била свързана с Трансатлантическото споразумение и ефектите от него.


„Съгласихме се с идеята, че каквото и да правим, ако не се увеличи заетостта и доходите в страната, решението ще е временно“. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. „Не мога да не призная, че планът на БСП би могъл да сработи“, каза още той и допълни, че по отношение на пенсионирането на категорийните работници няма много варианти.  

 

„Ние считаме, че някои от предложенията, които народните представители от БСП правят, имат резон и ги приветстваме и дано бъдат чути и разбрани, най-вече относно осигурителните вноски“. Това заяви вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов. Той е категоричен, че трябва да се укрепи системата чрез приходи. „Безспорно кардиналното решение е чрез заетост и приходи, но докато това не се постигне, поне това да се опитаме да направим“, уточни той. По неговите думи  България е социална държава. „В преамбюла на Конституцията пише, че тази държава е за хората“, допълни Христов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 4787 |01.06.2015 Миков: Прехраната и просветата на децата са гаранти за демографско възраждане . 8| 4763 |29.05.2015 Миков: Жена може да е кандидат-кметът ни в Бургас . 6| 4323 |29.05.2015 Миков: Лявата посока е необходима не само за БСП, а за обществото . 20| 7957 |23.05.2015 Атанасов: ДАНС каза, че сривът на КТБ е започнал след атаката на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads