Реклама / Ads
15| 5880 |27.09.2013 НОВИНИ

Миков с хумор: Очевидно ГЕРБ ме подкрепят

.
„Ако разсъждаваме с чувство за хумор, очевидно ГЕРБ ме подкрепят. Не е много искрено тяхното искане за моето освобождаване. Поне това показаха с действията си". Това заяви от кулоарите на парламента председателят на НС Михаил Миков. Той коментира поведението на парламентарната група на ГЕРБ, която не влезе в пленарна зала.
 

В програмата на редовното заседание на НС бе предвидено обсъждане на исканата оставка на Миков, но кворум не бе събран за пореден ден.

„ГЕРБ използва така наречените тактики за разбиване на демократичния модел, независимо дали ръководиш парламента канцлерски, както се случи в 41-вото НС или като играеш деструктивна роля, както го правят в сегашното НС", каза Миков след проваленото заседание.

„Всъщност с това поведение ГЕРБ скъса изявлението на своя лидер от първия ден на това НС, когато се клеха, че ще бъдат конструктивна политическа сила. Основната им цел е да разбият парламентаризма и да създадат хаос в страната, защото не са на власт. Това, което се случва е удар срещу парламентаризма въобще. Имахме достатъчно сложна политическа конфигурация след изборите, такива има и в други страни, и такива ситуации не определят най-лесните решения за политиците, но те търсят съгласие. У нас е обратното – деструкция и съсипване на парламентаризма", продължи коментара си той.

На въпрос на медии какво ще се случи след поредния провал, Миков отсече, че парламентаризмът не е въпрос на подаване на ръка, а осъзнати ценности на конституционния модел. "Има Конституция, има правилник на НС, оттук нататък всичко трябва да се движи в тази посока, независимо от опитите да се злоупотребява често с правилата. Вземете вота на недоверие - той е висша форма на търсене на отговорност от правителството, иницииран обикновено от опозицията. Когато опозицията използва този инструмент, за да разбива парламента, това подменя самия смисъл на вота на недоверие и това се случва тези дни", завърши той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5154 |27.09.2013 Миков: БСП ще има най-голяма полза от предсрочни избори . 9| 5356 |27.09.2013 Депутатите започват с оставката на Миков . 18| 5233 |26.09.2013 Гледат като първа точка оставката на Миков . 24| 5873 |26.09.2013 Борисов нарече Миков шмекер и му поиска оставката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads