Реклама / Ads
5| 4330 |06.11.2014 НОВИНИ

Миков: Има средства в бюджета за Е-79

.
„Служебния кабинет взе решение ОП „Транспорт” да се пренасочи и да спре изграждането на Е-79. Това действие се вписва в цялостния удар върху един не само български, но и европейски проект” , заяви от парламентарната трибуна председателят на БСП и на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Михаил Миков.
 

Той припомни, че е обръщал внимание  на този проблем по време на управлението на ГЕРБ, когато Лиляна Павлова е била ресорен министър. Миков подчерта, че тогава му е било отговорено, че изграждането на този  пътен участък от транспортен коридор номер 4 е един от големите приоритети и до края на 2012 г. процедурата по обявяване на тръжната процедурата ще бъде обявена.

 

„България беше задължена според чл. 4 от Договореността за Дунав мост 2, до строителството на моста да отстрани тесните участъци”, заяви лидерът на левицата. По думите му 8, 5 млн. лв. са осигурени  и не достигат 2 млн. „Тези средства можеше да се намерят в бюджета за тази година, бяха осигурени, а догодина трябваше да се довърши този път”, каза още той. Миков подчерта, че са загубени няколко месеца в отваряне на оферти – май месеца са подадени офертите, август са отворени, а септември е прекратена процедурата. „Очевидно и вашият кабинет не можа да реализира този изключително важен не само за България, но и за ЕС участък”, подчерта, председателят на БСП. 

 

„Милиони евро бяха хвърлени за строежа на „Дунав мост” 2 и трафикът към него неминуемо се увеличава. Мост има, но път няма”, заяви в НС народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов.  Той зададе въпроса, кои са причините за прекратяването на поръчката за изграждането на Е-79 и какво се предвижда за неговото изграждане. По думите му този отговор се дължи отговор на тези въпроси на гражданите на Видин, защото Северозападна България също е част от България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 9090 |03.11.2014 Б. Цветков пред Фрог:Плевнелиев пътува безспир с пари от бюджета . 16| 4606 |01.11.2014 Близнашки иска незабавно правителство и актуализация на бюджета . 22| 5686 |30.10.2014 Миков: КТБ е ключ към българската икономика . 7| 4797 |28.10.2014 Миков: Народът гласува за правителство дясно-център

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads