Реклама / Ads
3| 4443 |03.12.2015 НОВИНИ

Миков към Кунева: Европа дава 3 млрд. евро на Турция. Ще плащаме ли?

.
Михаил Миков
„България години наред пази външната граница на ЕС с нейни средства, без да е член на Шенген. В Малта се правят договорки Турция да засили граничния контрол и да ограничи бежанската вълна на своята граница и затова ще получи 3 млрд. евро, които и ние ще плащаме”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на блиц-контрол към вицепремиера Меглена Кунева в парламента.
 

Той обясни, че на 11 ноември в Малта се е провела среща, невидимите резултати от която се научават постепенно. „Разбираме, че Европа върви към решение за предоставяне на 3 млрд. евро на Турция, от които 500 млн. евро от бюджета на ЕС и другите 2.5 млрд. евро ще бъдат събирани от страните-членки”, допълни Миков. Той попита дали България ще участва в този фонд, на какъв принцип и как ще бъдат разпределени 400 000 бежанци в страните-членки, които са в Турция. „Не става въпрос за онези 160 000 за преразпределение, за които не се изпълняват мерките. По моя информация едва 147 са преместени в Швеция и Люксембург”, подчерта председателят на БСП.

 

„Каква европейска солидарност получава най-слабата, най-бедната, с най-ниския БВП страна, за разлика от Турция. Тя ще получи много повече, отколкото България е получила в рамките на „Шенген фасилити” и правителството има ли намерение тези въпроси да ги постави на нашите приятели от Брюксел?”, попита още той. По неговите думи,

 

Франция вече е решила, че този въпрос ще се обсъжда в Асамблеята и с решение на френския парламент какво ще бъде участието в този фонд и квотите за бежанци. „Аз предлагам, вместо по комисии, и гражданите да остават с впечатление, че нещо се върши тайно- този въпрос да бъде обсъден в Народното събрание и то да вземе решение за участието на България в този фонд и за определяне на ясните квоти за бежанци, защото българските граждани ще ги плащат”, заключи Михаил Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4371 |03.12.2015 Миков: Градовете ни остават враждебна и недостъпна среда за хората с увреждания . 0| 4473 |02.12.2015 Миков: Според Бюджет 2016г безработицата спада по механизма на Терминал 2 . 6| 4244 |01.12.2015 Миков: С предложенията на управляващите няма смисъл от съществуването на НЗОК . 2| 5718 |01.12.2015 О. Минчев: Амбицията на Турция е да обедини Европа и Близкия изток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads