Реклама / Ads
0| 4167 |12.04.2016 НОВИНИ

Миков: Липсва капацитет в институциите и той се запълва с киберсигурност

.
Михаил Миков
„Темата за КСНС, предложена от президента, е много далеч от дневния ред на българския гражданин. Тя е кабинетна тема“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на пресконференция в централата на партията.
 

Според него, представените доклади в много голяма степен отразяват технически и организационни технологични въпроси, свързани с киберсигурността, които са от компетенциите на изпълнителната власт. „Да ангажираш вниманието на КСНС с такива въпроси е несериозно. Продължаваме да настояваме, че основната тема на темите е демографската катастрофа“, категоричен е той. Миков припомни, че президентът е приел тази тема за включване в дневния ред и е обещал, че ще свика КСНС по този въпрос, но според председателя на БСП очевидно се разчита тя да бъде забравена. „Този въпрос далеч надхвърля политиката на една или друга партия или институция. Той е от същностно значение за бъдещото на България“, каза още той.

 

Помолен да коментира случая от преди няколко дни със залавянето на имигранти от обикновени граждани в Странджа, Михаил Миков бе категоричен, че този случай показва отсъствие на държавност. „Липсва капацитет в отговорните институции, който се запълва с киберсигурност”, обясни той. Лидерът на социалистите припомни, че в Северозападна България също имаше доброволни групи, които охраняват села. „Това е ясен знак за състоянието на държавността за охраната на обществения ред”, каза също Михаил Миков.     


Председателят на БСП подчерта, че правителството прави опит да бъдат прехвърляни все повече тежести върху гражданите, без пряко увеличение на данъците. „В момента се обсъжда методика за изчисление на такса „Смет“, която, по наша информация, ще прехвърли тежест от бизнеса към гражданите“, уточни Миков. По неговите думи, трябва да се види доколко българският гражданин може да понася винетките, които по същество не са данък, но очевидно натоварват хората, както и допълнителното заплащане в болниците за различните услуги, други местни данъци и такси, с които се прави опит за закрепване на финансовото положение на държавата. „Тези дни излезе информация, че МЗ приема идеята областните болници да престанат да бъдат акционерни дружества. Ние също ще работим в тази посока, за да намерим спешно решение“, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4585 |10.04.2016 Миков: БСП черпи сила не от консумацията на власт, а от идеите . 0| 4477 |07.04.2016 Миков: Тъжно е, че в деня на празника си лекарите протестират . 0| 4466 |04.04.2016 В "София-Булгартабак" липсват машини . 0| 5651 |02.04.2016 Миков: Ставаме държава от латиноамерикански тип

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads