Реклама / Ads
0| 4752 |24.04.2016 НОВИНИ

Миков: Партньори сме със „Справедлива Русия”, споделяме ценности

.
„Струва ми се важно да се търсят политически партньори не с оглед на това кой участва в управлението, а кой изповядва левите ценности”. Това заяви във Фейсбук председателят на БСП Михаил Миков по повод коментарите за сключеното споразумение за сътрудничество между БСП и партия „Справедлива Русия”.
 
Миков припомня, че по време на посещението на водената от него делегация в Москва, партийни другари, начело с Димитър Дъбов, изразиха безпокойство от контактите на БСП със „Справедлива Русия”, защото тя била най-малката опозиционна партия в Руската Дума и защото това водело до „зарязване” на отношенията с най-голямата партия – „Единна Русия”.

„‘Справедлива Русия’ далеч не е най-малката партия в Руската Дума и всеки себеуважаващ се политик трябва да знае това, освен ако иска да стане смешен. Със своите 64 народни представители ‘Справедлива Русия’ е третата по големина парламентарна група в Думата, с малка разлика след втората – тази на комунистите”, пояснява лидерът на левицата.

Миков е категоричен, че сътрудничеството със „Справедлива Русия” не значи в никакъв случай прекратяване на диалога и с други руски партии и отбелязва, че по време на посещението си е провел срещи и с комунисти, и с представители на „Единна Русия”, и с представители на други руски партии в различни институции.

„За България е важно да не се губят контактите с Русия по всички канали, но това явно не се разбира и оценява”, коментира в социалната мрежа председателят на БСП и припомня, че самият Димитър Дъбов е участвал в конгреса на „Справедлива Русия” преди малко повече от две години.

Пълният текст на коментара:

Приятели,

Докато бях на посещение в Русия, някои наши партийни другари, начело с Димитър Дъбов, били силно обезпокоени от контактите на БСП със „Справедлива Русия”. Защото „Справедлива Русия” била „най-малката опозиционна партия в Руската Дума” и защото това водело до „зарязване” на отношенията с най-голямата партия „Единна Русия”.

Първо, струва ми се важно да се търсят политически партньори не с оглед на това кой участва в управлението, а кой изповядва левите ценности.

Второ, „Справедлива Русия” далеч не е най-малката партия в Руската Дума и всеки себеуважаващ се политик трябва да знае това, освен ако иска да стане смешен. Със своите 64 народни представители „Справедлива Русия” е третата по големина парламентарна група в Думата, с малка разлика след втората – тази на комунистите.

Трето, сътрудничеството със „Справедлива Русия” не значи в никакъв случай прекратяването на диалога и с други руски партии. По детски наивно е да се приеме това. Затова по време на посещението си имах срещи и с комунисти, и с представители на „Единна Русия”, и с представители на други руски партии в различни институции. За България е важно да не се губят контактите с Русия по всички канали, но това явно не се разбира и оценява.

И накрая, понеже хората бързо забравят, искам да припомня, че точно другарят Дъбов взе участие на конгреса на „Справедлива Русия” преди малко повече от две години. И, както е видно от фотографиите му от форума, се е забавлявал от сърце, както само той умее.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4146 |23.04.2016 Миков подписа споразумение с партия „Справедлива Русия” . 0| 4405 |22.04.2016 Миков: Президентът и министри злепоставят България . 0| 4664 |19.04.2016 Миков:Европа търси засилване на инвестициите, България ги намалява . 0| 7859 |19.04.2016 Миков: Премиерът води кризисен ПР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads