Реклама / Ads
23| 5278 |02.02.2016 НОВИНИ

Миков: Плевнелиев е от комунистическата номенклатура, да не говори

.
Михаил Миков
Има време до конгреса, важно е партията да каже думата си по курса, заяви по БТВ лидерът на БСП Михаил Миков, според който управлението е в домашна нестабилност.
 
Обикновено гражданите поемат всички луфтове, постепенно виждаме на кого плащаме излишните разходи, посочи той.

Въпросът за историята трябва да е за всички периоди, не един да се вади.

Росен Плевнелиев няма право да говори за това, че комунистически кадри не са си отишли от властта, самият той е от тези среди, от комунистическата номенклатура преди 1989 година. Баща му е бил апаратчик на БКП, самият той е бил в комсомола, а да не говорим, че от 6-7 години е в управлението на държавата, заяви още Миков.

Провалът на управляващите в образованието е очевиден и няма да бъде решен със смяна на министъра. Що се отнася до подкрепата в пленарна зала на предложението Меглена Кунева за нов министър, въпросът е излишен, ние сме опозиция. Новият министър няма да се справи със ситуацията, смята Миков.

Готвеният от ГЕРБ закон за средното образование ще предизвика тежки проблеми в обществото. Този закон е дело на бившата зам.-министърка на образованието Дамянова, той е много вреден и за втори път управляващите се опитват да го прокарат през парламента.

Закриване на Комисията по досиетата, която за десетина години е похарчила милиони, а ползите от работата й са съмнителни, ще се иска, каза Миков. Според него било крайно време е да се дават пари не за чиновници, а за здравеопазване например, където средствата не достигат. Комисията нанесе сериозни щети на българските спецслужби, това е особено актуално днес, в условията на бум на тероризма в световен мащаб, аргументира се той.

България все повече проиграва шанса си да има свой представител на високо място, коментира той кандидатурата на Бокова. Явно е, че други страни имат интерес да не е българин, а българското правителство обслужва тези интереси. Очевидно комунистическото й минало не е проблем, след като тя получи толкова висока оценка. Явно проблемът е в интересите на други държава да реализира кандидата си, обясни Миков.

Миков отправи телевизионен поздрав към Борисов, че е станал дядо, защото премиерът не му вдигнал, когато му звънял по този повод.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4534 |01.02.2016 Плевнелиев: Искаме повече бразилски инвестиции . 23| 4893 |01.02.2016 Миков: Иска ли президентът да се самоизхвърли от историята? . 29| 5867 |30.01.2016 Миков: Кунева ще довърши българското образование . 13| 4538 |29.01.2016 Плевнелиев е "за" изучаване на историята на тоталитаризма в училище

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads