Реклама / Ads
0| 5098 |14.07.2015 НОВИНИ

Миков предупреди: Фондът в енергетиката, предлаган от ГЕРБ, ще обслужва частни нужди

.
Михаил Миков
БСП не подкрепя законопроекта на ГЕРБ в енергетиката. Това обяви от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на левицата Михаил Миков.
 

Той се аргументира, като заяви, че предложенията на управляващите са в полза на частните фотоволтаични централи. „Създава се един фонд, политически управляван, назначаван от министъра, който ще събира като държавни едни средства, а през НЕК ще ги насочва, за да компенсира високите цени в сектора”, каза още Миков. По думите му управляващите се въртят в кръг, чудейки се как да подпомогнат ЕРП-тата, да увеличават нормата им на печалба и да събират едни средства, които през НЕК да насочват за частни нужди.

 

Според него политиката на КЕВР също е видима и ясна, като посочи увеличените печалби, описани в доклада, който предизвика бурен скандал през последния месец. „Започнаха да се вдигат признатите разходи, защото знаем, че от там се източват най-много средства и се натоварват цените, които произвеждат тези генериращи мощности”, каза още Миков. Той каза, че възниква въпросът кой ще плаща тази сметка. „Сядат в ресторанта - единият пие 12-годишно уиски, а другият – бира. Накрая сметката се събира”, илюстрира ситуацията лидерът на социалистите.

 

По думите му така ще се  натоварят държавните мощности, които продават на ниска цена и ще бъдат принудени да се декапитализират още повече. „И всичко това ще минава през този фонд, който трябва да легитимира това преразпределение. Това по никакъв начин няма да оздрави системата, няма да се помогне за намаляването на тези дефицити, които се генерират, защото договорените като държавна помощ свръхпечалби, които се реализират от соларните и от ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3, ще продължават да отиват, за да формират изключително високи норми на печалба там, а от всички останали ще събират в шапката тези сметки”, каза още Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4665 |13.07.2015 Миков: Нереализирането на социалната държава накара много българи да заминат отвъд Драгоман . 0| 4716 |09.07.2015 Миков: БСП не е виновна за фалита на КТБ . 0| 4325 |07.07.2015 Миков: Сезираме Конституционния съд за Закона за здравното осигуряване . 0| 5049 |06.07.2015 Михаил Миков: Пряката демокрация може да се използва, за да сплоти, а не да разедини един народ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads