Реклама / Ads
9| 4877 |04.06.2009 НОВИНИ

Миков пробва тайно да прокара следенето в Интернет

.
Спасов и Миков Източник: Вяра Йовева
Засекретен законопроект за безконтролно следене в Интернет под формата на писмо е изпратило МВР до премиера Сергей Станишев, президента Георги Първанов и председателя на парламента Георги Пирински. Това съобщи за Frognews.bg председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента Минчо Спасов.
 

Депутатът уточни, че бил в Ямбол, когато се обадила секретарката на ръководената от него комисия и му съобщила, че
Пирински е препратил писмото до тях с инструкцията Спасов да запознае членовете с текста.

„В документа МВР подробно се мотивирало как изискването за съдебно разрешение при ползването на телефонни разпечатки и Интернет пречи на работата им. Затова разкриваемостта на престъпленията била блокирана и неефективна. Нищо ново под слънцето - същите мотиви, които пречеха на кривата ракета да лети в Космоса бяха изтъкнати при дебата за чл. 251 от Закона за електронните съобщения”, коментира депутатът от НДСВ. Според него най-интересният факт бил, че мотивите на законопроекта са с гриф "Секретно". Реално писмото изпратено до първите мъже в държавата е засекретено.

”Два мандата съм в този парламент, но засекретен законопроект не бях виждал, за пръв път чувам за такава парламентарна практика. Такова нещо имаше по времето на комунизма. В случая не се прикрива някаква страшна държавна тайна, а задкулисни игри, целящи нарушаване на елементарни човешки права. Тази битка, те я загубиха 4 пъти, но явно искат реванш по служебен път”, коментира Минчо Спасов.



Той съобщи, че напуска избирателния си район и се връща днес спешно в София. Утре щял да се запознае подробно със секретния документ. Спасов припомни, че реално депутатите имат още само три работни дни, а следващите им заседания ще са на 10, 11, 12 юни. После отново излизат в отпуск заради предизборната кампания за български парламент. Шефът на вътрешната комисия изрази подозрения, че именно в тези няколко дни МВР ще направи опит да прокара скандалните промени в закона.

„Дочух, че Миков е разговарял с Яне Янев и той му е обещал подкрепа за поправките”, каза пред Frognews.bg шефът на вътрешната комисия. 

"Няма да подкрепим тези промени. Приказките в тази насока са провокация срещу РЗС. Разпространява ги Минчо Спасов, защото два пъти му исках оставката", заяви Яне Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5091 |03.06.2009 „Златен Скункс” за изгонен от Миков и Станишев . 6| 5354 |02.06.2009 Хр. Стоичков: М. Миков е лъжец, да си подаде оставката . 17| 9312 |31.05.2009 И Миков пирувал, но вечерта на кървавия четвъртък . 16| 5668 |30.05.2009 Станишев и Миков биха шута на зам.-министъра на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads