Реклама / Ads
9| 4411 |07.02.2015 НОВИНИ

Миков събра над 60 кметове на Чифлик

.
Михаил Миков
Повече от 60 кметове, издигнати или подкрепени от БСП, се събраха на двудневен семинар в Чифлик, Троянско, за да обменят опит и да обсъдят предстоящите местни избори. Това съобщават от пресцентъра на партията.
 

Лидерът на левицата Михаил Миков им благодари за всичко свършено в мандата и изтъкна, че работата им е част от образа на БСП като политическа сила с национално представителство и участие в местната власт.

 

Миков обясни на местните управници, че срещата е инициирана, за да се обсъди какво предстои на изборите есента и какви са очакванията и предложенията им.

 

„Апелът ми е за повече искреност, аналитичност и активност помежду ни. Има ли силна партия, изборите са по-лесни", призова Миков.

 

Участниците в семинара се интересуват какво се прави с АБВ. В отговор на това Миков припомни, че подкрепа първо ще се търси от партньорите от „БСП Лява България". Той е помолил коалиционните партньори да представят данни в кои райони имат влияние. След решение на Националния съвет на столетницата ще има повече яснота за коалиционната формула.

 

Пред журналисти след семинара Михаил Миков коментира, че избраните или подкрепени от БСП кметове наистина реализират лява политика, политика за хората и предлагат решения, насочени към проблемите на местните общности.

 

По негова оценка срещата е била изключително полезна. Обсъдени са проблемите, които кметовете имат, както и каква е ситуацията.

 

Миков смята, че националната политика не решава регионалните дисбаланси и  като пример той посочи закона за образованието, който разпределя оскъдните ресурси за средно образование и сред частните училища. „ПГ на БСП и нашите кметове смятат това за изключително нередно", категоричен бе той. Миков заяви, че проектът за левите стандарти за местна политика ще очертае рамките на лявата политика в местната власт.

 

По време на семинара са обсъдени 11 насоки за общи стандарти при издигането на кандидати за кметове от левицата. Сред основните насоки за размисъл около стандартите са демографската и социална политика, образованието, заетостта и доходите, подобряването на жизнената среда, развитие и опазване на културата, младежките дейности и спорта.

 

Зам.-председателят на БСП Бойко Великов уточни, че не са коментирани номинациите за кметове, а са обсъдени конкретните политики, които ще се реализират, както и организацията за изборите.

 

„Местните избори като изпитание за БСП и големите партии" е панелът, в който социологът Михаил Мирчев е очертал възможностите пред левицата. Според него пред БСП има две алтернативи - резултатите й да се „срутят" за една-две години или ситуацията да се промени и партията отново да вдигне подкрепата към себе си, ако привлече ресурси, които до момента са пренебрегвани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5007 |06.02.2015 Миков ще отбележи годишнина от битката на партизанска чета „Народна дума" . 11| 5621 |03.02.2015 Миков: Държавата убива и железниците, и пощите! . 11| 4325 |02.02.2015 Миков: БСП е привлекателна . 7| 6068 |31.01.2015 Миков: Няма да омажем с кал и перушина вътрешната опозиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads