Реклама / Ads
0| 3900 |14.10.2016 НОВИНИ

Миланова: В касата на МУ има 85 млн. лв., може за тях да е борбата

.
Вихра Миланова
В касата на Медицинския университет има 85 млн. лв., много вероятно е за тях да е цялата борба”, каза по БТВ проф. Вихра Миланова, отстраненият от Общото събрание в МУ ректор.Тя беше избрана за поста в началото на годината с почти пълно мнозинство. Преди дни в учебното заведение се проведе извънредно Общо събрание, на което беше избрано ново ръководство. Новият ректор е проф. Виктор Златков.
 

Според отзованата Миланова събранието не е легитимно. Все още се чака решението на Върховния административен съд за това, като до тогава на длъжността ректор би трябвало да е Вихра Миланова. Вчера старата администрация стана „заложник” в ректората на МУ, след като новото ръководство встъпи в длъжност въпреки оспорваното в съда Общо събрание.

 

Бившият ректор на университета Ваньо Митев е обект на разследване за неизгодни сделки ощетили университета, станали ясни от одитен доклад, поръчан от Министерство на образованието. „Не съм се срещала с Митев, той беше в отпуск по болест през цялото и не е идвал на работа. Не се е опитвал да се свърже с мен, чувахме за позицията му по въпросите за МУ по други начини – от медиите”, каза Миланова.

 

По думите й именно той е бил представен на Общото събрание, избрало нея за ректор. „С неговата подкрепа стана всичко, той ме предложи, той ме представи, но аз мисля, че те не добре ме оцениха”, категорична е Миланова. На въпрос дали е искано от нея да подписва съмнителни документи, Миланова каза, че е имало такива случаи, но не ги подписала.

 

„Нямам отговор на въпроса „Кой е ректор на Медицинския университет”, вчерашният ден беше много наситен ден и аз бях свидетел на неща, които моят голям жизнен и професионален опит не ми е представял досега”, допълни Миланова. Тя поясни, че от спорното Общо събрание липса всякаква документация – няма бюлетини то гласуването, няма списъци, няма протоколи. „Не знаем и можем само да гадаем за реалния резултат от него”, каза тя. „Аз съм човек, който спазва законите и държа останалите около мен също да ги спазват. Няма как да съм част от тази игра”, допълни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4785 |14.10.2016 И. Василев: Картел на горива не може без подкрепа на политическо ниво . 4| 5274 |09.10.2016 Кралев: Почваме реформи, не може да има 110 федерации . 0| 3670 |07.10.2016 Томов: Проверете си данните на сайта на ЦИК, може някой да ги е използвал . 2| 14270 |06.10.2016 Константинов разкри как ГЕРБ може да загуби балотажа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads