Реклама / Ads
9| 6290 |04.02.2020 НОВИНИ

Милен Керемедчиев: Мярката на САЩ няма да е срещу един човек, списъкът ще е дълъг

.
Милен Керемедчиев
“Първо искам да кажа, че посланик Мустафа е един от най-силните такива, идвали в България. Тя е много целенасочена и устремена в това, което е дошла да направи. От самото начало заяви, че нейни приоритети ще бъдат борбата срещу корупцията и диверсификацията на енергийните доставки в страната. Изпълнявайки политиката на САЩ, тя вече стига до конкретика.
 

Американците разполагат с изключително подробна информация за всички финансови операции, които се случват във всяка точка на света”. Така бившият консул на България в Дубай Милен Керемедчиев коментира новината, обявена от американския посланик Херо Мустафа в ексклузивно интервю за NOVA, че до дни ще бъде обявено името на първия българин със забрана да влиза в САЩ заради корупция.


Според Керемедчиев мярката няма да бъде взета срещу само един човек, а ще има по-дълъг списък. Предположението на бившия консул е, че Мустафа говори за крупен бизнесмен, а не за политик.


По темата Васил Божков Керемедчиев заяви, че е невъзможно въз основа на купен имот или инвестиция човек да получи имунитет в Дубай. "Това няма как да бъде причина за спиране на съдебно разследване, а е само възможност за законно пребиваване на територията на страната", коментира Керемедчиев.


„От години ОАЕ са рай за инвестиции и правене на бизнес. Там много лесно могат да бъдат регистрирани офшорни компании и по този начин да се спечели законно пребиваване в страната. От друга гледна точка между ОАЕ и България няма споразумение за съдебна помощ. Искането за екстрадиция минава през съд на ОАЕ, който трябва да одобри искането на две инстанции. Няма как Божков да бъде задържан за толкова много време. Практиката е лицето да бъде привикано и паспортът му да бъде отнет”, обясни Керемедчиев.

Общата практика е, докато даден човек чака документите по искането за екстрадиция и съдебния процес, той не е под стража. "Това обаче е само предположение въз основа на практиката", добави Керемедчиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4205 |19.12.2019 Съдът решава за мярката на кмета на Несебър . 6| 4497 |28.11.2019 Назначиха Милен Люцканов за зам.-министър на външните работи . 0| 3666 |05.11.2019 Специализираният наказателен съд отказа да измени мярката за неотклонение на Миню Стайков . 1| 4559 |30.10.2019 Милен Керемедчиев: Има сериозно активиране на руските мрежи на Балканите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads