Реклама / Ads
6| 2847 |03.05.2023 НОВИНИ

Милен Матеев: Няма да допуснем участие на ГЕРБ в кабинета

.
Матеев: ”Участие на ГЕРБ в кабинета няма да допуснем.” Източник: БГНЕС
Правим всичко възможно в този парламент да бъде излъчено правителство.Това заяви в интервю за БНР Милен Матеев, номиниран за правосъден министър в представения от ПП-ДБ проект за правителство.
 

"Не сме търсили предимство и изпреварващо действие. Опитваме се да не блокираме процеса по съставяне на правителство. Правим това, което смятаме, че е подходящо и трябва да се направи", поясни той в предаването "Преди всички" относно представения състав на проектокабинет на втората политическа формация в парламента още преди връчването на първия мандат на ГЕРБ-СДС

 

С цел да разсее "две заблуди" Матеев оспори твърдението, че представената от тях управленска програма "едва ли не е изготвена заедно с експерти на ГЕРБ". Той опроверга и другата теза – че не са имали подготвена такава програма, като посочи, че просто е трябвало да я преформатират за 18 месеца.

 

По никакъв начин не преговаряме за персоналния състав на кабинета, потвърди Милен Матеев.

"Участие на ГЕРБ в кабинета няма да допуснем."

 

Относно присъствието на Асен Василев той коментира, че нямат по-добър финансист и основната задача е да бъде изготвен бюджетът. Няма основания ГЕРБ да се съмняват, че той е министър в сянка, каза още Матеев.

 

Нормалната процедура е да се направи консултация с всички парламентарно представени сили, посочи Милен Матеев. По думите му предварително не са получавали уверение от никоя от тях, че ще подкрепят такъв кабинет, но нямат и предварителен отказ, освен заявения от "Възраждане".

 

По темата с взрива до автомобила на главния прокурор Матеев изтъкна, че е "изключително важно разследващите да си свършат много акуратно работата и да разкрият извършителите и тези, които стоят зад това, което се случи".

 

Независимо от това как оценяват работата на главния прокурор, политиците трябва да се изправят в защита на държавността и институциите, "малко да намалим тона", смята Матеев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3140 |02.05.2023 Има или няма заподозрян за предполагаемия атентат срещу Гешев? НСлС и МВР си противоречат . 6| 2756 |02.05.2023 Милен Керемедчиев: Инцидентът с главния прокурор ще ни се отрази много лошо в международен план . 0| 2922 |02.05.2023 COVID-19: 43 нови случая, последното денонощие няма загубили битката с болестта . 0| 2882 |30.04.2023 Кола с три деца падна по таван в дере, няма жертви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads