Реклама / Ads
Frognews
1| 2963 |05.12.2018

М. Христова: Крусев косвено призна, че има нарушения при ремонта на ”Графа”

.
Милка Христова
Подведен ли е бил Евгени Крусев за ремонта на „Графа” и спазен ли е Законът за обществените поръчки при изпълнението на проекта? Това коментираха в „Тази сутрин” представители на Столичния общински съвет.

Според зам.-председателя на СОС Николай Стойнев Крусев е постъпил достойно като се е оттеглил от поста си.

 

„Оттук насетне следва компетентните органи действително да установят фактите, обстоятелствата, отговорностите, които всеки има в този процес”, каза Стойнев.

 

Според него, трябва да се изясни защо при проектирането материалът на виброизолационната подложка е бил сменян няколко пъти: „В идейния проект е била заложена черната гума. След това тя е съгласувана с представителите на електротранспорта, които са експлоатационното дружество и които ще я работят. След това по време на работния проект е заложена т. нар. „синя” или „зелена подложка”, която не е съгласувана с това дружество, и е започнало изпълнение. Тоест протекла е процедурата по избор на изпълнител, започва изпълнението и едва тогава от Комисията за електротранспорт сезират комисията, че всъщност това нарушава като цяла експлоатацията на трамвая”, поясни Стойнев.

 

Според Милка Христова, която е член на БСП и зам.-председател на СОС, в случая става въпрос за драстично нарушение на Закона за обществените поръчки.

 

„По смисъла на закона поръчката е следвало да бъде обявена отново”, посочи Христова. По думите ѝ не става въпрос за някакво недоглеждане, защото синият вариант на подложката е бил избран с оглед спецификата на улицата и сградите около нея.

 

Христова сподели мнение, че след като Крусев вчера сам каза, че е бил подведен, значи има и признание, макар и „под сурдинка”, че законът е бил нарушен.

 

Симеон Славчев припомни, че от „Група 5” още на 3 октомври са поискали оставката на Крусев заради некачествения ремонт на улицата и цялостната политика, която той води.

 

„Постоянно имаме скандали с всички ремонти, които се случват и по бул. „Дондуков”, и по бул. „Васил Левски”, и по бул. „Константин Величков, където имаме идентичен случай с този на „Граф Игнатиев”, тъй като и там прокуратурата ще бъде сезирана, защото и там има подмяна”, обяви той.

 

Според Славчев некачествените ремонти са се превърнали в емблемата на ГЕРБ в София.

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Елен Герджиков: Оставката на Крусев е заради нарушаване на Закона за обществените поръчки 5| 3360 |05.12.2018 . ”Спаси София”: Оставката на Евгени Крусев не решава проблема 3| 3124 |04.12.2018 . Заместник-кметът на София Евгени Крусев подаде оставка 9| 3410 |04.12.2018 . Прокуратурата привиква Евгени Крусев за ремонта на „Графа“ 14| 3758 |03.12.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ