Реклама / Ads
3| 2692 |03.08.2023 НОВИНИ

Министър Богданов: Успяхме да защитим държавния интерес и да спрем неефективния начин на управление на Пловдивския панаир

.
„Успяхме да защитим държавния интерес и да спрем неефективния начин на управление на Пловдивския панаир“. Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов на брифинг в Министерския съвет относно актуалните теми, залегнали в управленската програма на правителството. Той бе категоричен, че са предприети действия за спиране на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от страна на Община Варна към „Пълдин туринвест“. По думите на министър Богданов в управлението на Панаира е имало дълъг период на бездействие, през който са генерирани загуби за над 100 млн. лв.

„Ще разработим ясна оздравителна програма, по която да бъде възроден потенциалът на дружеството и да продължи неговото функциониране по предназначение“, каза още Богдан Богданов. По думите на икономическия министър повече от 100 години Пловдивският панаир е бил вратата за българската индустрия към света. Затова е изключително важно запазването на тази структура, която през годините е събирала между 70 и 100 хиляди души и стотици компании.

 

По отношение на ремонтите на язовирите икономическият министърът заяви, че са предприети спешни мерки по отношение на съоръженията с най-висок потенциален риск, така че да бъде гарантирана безопасността на хората. Богданов коментира, че отпуснатите 500 млн. лв. от Министерския съвет за ремонт на язовирите са изразходвани и сегашният бюджет е изчерпан, което означава, че ще бъдат търсени допълнителни средства.

 

„Ще направим анализ на язовирите и ще приоритизираме работата по тези, които имат нужда от належащ ремонт“, каза икономическият министър. Той допълни, че всички извършени строителни дейности по съоръженията са били незаконни и за тях ще бъде предложен механизъм, чрез който те да бъдат узаконени. Министър Богданов напомни и за проблемите с нецелесъобразното разходване на средства, отпуснати за ремонти на язовирите, в частност за водопровода за Перник и за закупените специализирани дронове, които четири години след заплащането им без обществена поръчка не са пристигнали в България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2469 |03.08.2023 Министър Асен Василев: Работим усилено всички закони, свързани с второто плащане по ПВУ, да бъдат приети до края на септември . 0| 2483 |03.08.2023 Министър Цеков: Утре ще бъдат обявени обществените поръчки за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа . 0| 2391 |03.08.2023 Министърът на културата награди Анджела Родел за приноса й за популяризиране на българската култура . 2| 2561 |02.08.2023 Зам.-министърът на външните работи Ирена Димитрова е новият национален координатор за борба с антисемитизма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads