Реклама / Ads
0| 2797 |06.09.2022 НОВИНИ

МВР министърът: Поне 10 гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти

.
Иван Демерджиев Източник: БГНЕС
Поне десетима гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти. Това обяви пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
 

„Били са в различни териториални подразделения на „Гранична полиция“ на границата с Турция. Със засилване на мигрантския натиск очевидно са засилени процесите на привличане на полицейски служители в тези схеми за трафик“, коментира той.

 

„Вътрешна сигурност“ работи по изясняването на този въпрос, с взаимодействие с прокуратурата. Ще пристъпим към преместване на хора, за които нямаме достатъчно доказателства, че са замесени в такъв трафик, но имаме убедителни данни“, добави още министърът на вътрешните работи.

 

Той коментира и проверките, свързани с незаконна сеч в района на Карлово, която може да е свързана с наводнението в региона. Демерджиев съобщи, че следващата седмица със земеделският министър ще извършат съвместни проверки и ще посетят и други райони, където има такива данни: „Ще извършим документални проверки на място какво и как се добива и разрешено ли е по законния ред“. По думите му, ако се констатира, че има нарушения, сеч извън разрешената или в непозволени обеми и места, ще се предприемат всички действия в рамките на правомощията на МВР.

 

„В сряда, след заседанието на Министерски съвет, са поканени кметът на община Карлово и областният управител на Пловдивска област, за да докладват за положението“, каза министърът и уточни, че идеята е всеки от министрите да предложи в рамките на своите възможности с какво може да се помогне на населението и пострадалите райони. „Комисията за бедствия и аварии действа за цялата страна, но отложихме заседанието с една седмица, за да може да се включи и този район“, допълни Демерджиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2830 |05.09.2022 Невиждана от 500 години вълна е отнесла селата в Карловско. Възстановяването ще отнеме поне година . 0| 2812 |04.09.2022 Гълъб Донев се среща с Ковачевски на четири очи в понеделник . 0| 2753 |30.08.2022 Богдан Милчев, ИПБ: Поне още 1-2 години строителството на АМ „Европа“ няма да приключи . 0| 2833 |28.08.2022 Продължава напрежението на граничните пунктове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads