Реклама / Ads
7| 5563 |09.11.2019 НОВИНИ

Министър Емил Караниколов май говори за друга държава, не за България

.
Емил Караниколов
,,Безработицата ни е под 5 процента, така че реално няма безработица. Радостната новина е, че през последните три години доходите в България растат с между 8 и 12 процента, но това не е достатъчно, разбира се''. Това посочи министър Караниколов и май си вярва, защото хората мислят друго.
 

Имаме балансиран ръст на икономиката, но все пак по отношение на заплатите има какво още да се желае. Растежът на българската икономика дотук е с 3,1 процента, като очакванията са да завършим годината с растеж от 3,6 процента, похвали се той пред БНТ.


,,Последната криза приключи преди около 6-7 години. Неизбежно е в един момент да започне спадът, но кризата няма да тръгне от България, а от големите световни икономики. Дали и кога ще се стигне до нова криза, никой не може да предвиди'', посочи Караниколов  и съобщи, че за първите седем-осем месеца на тази година България може да се похвали с рекорден износ за 18 милиарда евро, което анализатори опровергават.


,,Трудно е да се сравняваме с останалите държави, нека по-добре да гоним собствените си цели. Мога да кажа, че в България, освен завърналите се българи, идват да работят и чужденци в сферата на IT сектора'', вярва си Караниколов.


,,Решението къде да отидат е проблем на ''Фолксваген''. Напомням, че ние останахме единствената държава в Европа, която остана в борбата с Турция. България само спечели имиджово, научихме много неща и не спираме да търсим стратегически инвеститори'', отговори Караниколов, но забрави да каже,  че "Фолксваген" просто ни е зачеркнал.

 


,,В България по време на прехода са идвали стратегически инвеститори, но ние сме ги давали на ''наши хора'' и те са си тръгвали'', посочи още той и обясни, че по отношение на раздържавяването са били допуснати фрапантни и стратегически грешки.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4045 |07.11.2019 Лекарите от „Александровска“ ще протестират, не вярват на министър Ананиев . 10| 13709 |06.11.2019 Люба Кулезич поиска официално оставката на шефа на БНТ Емил Кошлуков заради цензура . 4| 6029 |04.11.2019 Eвронюз: Министър Каракачанов не разбира какво са човешките права. Добре дошъл в 21-ви век, министре. . 3| 5079 |31.10.2019 В правомощията на министър-председателя ли е да ”спре парите” на една община

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads