Реклама / Ads
1| 4582 |15.12.2017 НОВИНИ

Министър Грег Хендс: Българите във Великобритания нямат повод за притеснения

.
Грег Хендс
„Няма поводи за притеснения, в Обединеното кралство има повече от 85 хил. българи – искаме да останат, ще им дадем статут на уседналост, ако искат. Искаме за българите Обединеното кралство да бъде предпочитана дестинация” , коментира британският министър на търговията Грег Хендс, който е на посещение у нас.
 
Относно възможностите за работа на българи в Обединеното кралство, той обясни, че това ще е част от всеобхватна бъдеща имиграционна политика на британското правителството.

„Обединеното кралство иска да остане отворена страна, особено по отношение на търговските взаимоотношения, искаме да гарантираме, че нашите компании ще приемат най-умните”, посочи Хендс.

„Това е решение на британския народ, организирахме референдум, повечето хора гласуваха за брекзит. Ние сме британско правителство и задачата ни е да изпълним това, което пожелаха нашите хора. Стараем се да го извършваме в дух на сътрудничество”, коментира той в отговор на въпрос дали съжалява за решението Великобритания да напусне ЕС.

„Ние напускаме ЕС, но това не означава, че напускаме Европа. Уверени сме, че бъдещите ни отношения с ЕС ще бъдат прекрасни”, каза той.  

„Много скоро Обединеното кралство ще бъде най-големият търговски партньор на Европа, ще се осъществява много по-голям обем търговия с Обединеното кралство, отколкото със САЩ и Китай, например. Нужно ни е да постигнем търговски споразумения без никакви търкания, които да работят гладко и да осигурим безпроблемния поток на хора и услуги.

„Във финансовата рамка, която приключва 2020 г., Обединеното кралство гарантира плащанията си, така че на никоя държава няма да се наложи да плаща повече или да получава по-малко. Това е много добра оферта, защото ние излизаме през 2019 г.”, отвърна британският министър в отговор на въпрос кой ще плати повече за британското излизане от съюза – ЕС или Обединеното кралство.

„Обединеното кралство ще остане голям приятел на България, имаме дълга история на отношения в подкрепа на България, задачата ми е да помогна да се развива още повече търговията между двете държави. Тя се развива много бързо, тъй като тук много британски компании имат представителства. Освен това очакваме да видим и как ще протече българското председателство, догодина Обединеното кралство все още ще е член на ЕС и очакваме да работим с България по важни въпроси като Западните балкани”, посочи още Хендс.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4845 |11.12.2017 Федерация поиска оставката на здравния министър Ананиев заради лекарствата . 2| 4955 |11.12.2017 Здравният министър Ананиев заклейми ветото на президента за новите лекарства . 4| 3795 |09.12.2017 Здравният министър: Няма заболяване, което да не е осигурено с най-модерните медикаменти . 1| 4347 |01.12.2017 Борисов на среща с турския министър Йомер Челик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads