Реклама / Ads
0| 3453 |14.05.2022 НОВИНИ

Министър Караджов: Около 40% от обещаните пари са платени на пътните фирми

.
Гроздан Караджов Източник: БГНЕС
"Аз като всички останали българи виждам състоянието на пътищата в страната, а то е ужасно, но това е наследството, което получаваме и трябва да се справим с него". Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов пред Нова телевизия.
 

"Да, разбира се. АМ "Хемус" остава за 2027 г. Това е обусловено както с въпросите с проектирането на последните участъци, така и с отчуждителни процедури по последните два участъка", заяви той.

 

По думите му до 2025-2026-та г. трасето трябва да е готово до Велико Търново.

Караджов подчерта, че това е свързано с ин-хаус процедурите сключени от предишното правителство на Бойко Борисов.

 

"Не можете да кажете, че един лек автомобил въздейства повече върху пътя от един 40-тонен камион. В цяла Европа е така. 2/3 от парите за поддръжка на пътищата се плащат от тежкотоварните камиони и превозвачите, а 1/3 от водачите на МПС", заяви той относно новите ТОЛ такси.

 

"Хората имат интерес да се случи това, което предлагаме. Това е замисълът. Затова сме платили пари от данъците на хората. Парите от ТОЛ системата вървят изцяло по банков път. Всички тези камери, чрез които стават регистрациите са електронни, а никой не може да изтрие нищо от тази система", подчерта Караджов.

 

По думите му хлябът ще се вдигне с 1 стотинка за 20 броя заради новите ТОЛ такси, а не с 25 или 50, както се твърди.

 

"Цялото това фокусиране върху ТОЛ-а е лишено от аргументи. Няма никакъв инфлационен натиск, а просто плащането е се премества към друга глава. Няма причина да си подавам оставката. Аз съм министър на българските граждани", категоричен беше той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3396 |14.05.2022 Зам.-министър на земеделието: Възможно е увеличение на цената на хляба с 25% . 0| 3943 |13.05.2022 Министър Борислав Сандов: Национализацията на руска собственост у нас ще е санкция . 0| 6238 |13.05.2022 Министър Божанов: Есента отпадат сините талони и гражданската отговорност . 0| 3339 |12.05.2022 Министър Денков: Тази изпитна сесия ще е сложна. Мотивацията за учене в онлайн среда се губи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads