Реклама / Ads

 

4| 2600 |24.06.2021 НОВИНИ

Министър Комитова инспектира АМ ”Хемус”

.
Източник: Пресцентър МРРБ
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова инспектира трасето на участък 5 от магистрала „Хемус“ при бъдещия пътен възел в близост до ловешкото село Крушуна. Това съобщават от прессцентъра на МРРБ.

В проверката участваха заместник-министър Тодор Анастасов, арх. Иван Шишков – съветник на министъра, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Апостол Минчев, областният управител на Ловеч инж. Светослав Славчев и неговият заместник Милко Недялков.

 

За участъка от магистралата „Автомагистрали“ ЕАД са сключили договор за доставка на материали на стойност 97,8 млн. лв., от които 84 млн. лв. вече са платени авансово на фирмата доставчик.

 

Не разбираме защо са платени 84 млн. лв. за участъка преди година, след като досега реално са изразходвани около 1 млн. лв., каза министър Комитова.

 

За отсечката има изготвен подробен устройствен план и разширен идеен проект, но няма проведени отчуждителни процедури. До започване на строителството ще се стигне след 1, 2 или три години, след като бъдат извършени необходимите процедури, обясни регионалният министър.

 

В отговор на въпрос от медии дали ще бъде спазен вече обявеният срок на

завършване на цялата магистрала „Хемус“ – 2024 г., Виолета Комитова каза, че иска строежът да се случи, защото той е на целия български народ. Спазването на срока е възможно при мобилизация на работата и на всички фирми, с които „Автомагистрали“ ЕАД е сключила договори и е платила към тях авансово милиони.

 

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Апостол Минчев информира, че за участъци 4, 5 и 6 от магистралата има изготвени разширени идейни проекти, които са почти равносилни на технически проект. За следващите участъци – 7, 8 и 9, които са преди Търговище, в момента се извършва проектиране. Идейните проекти се очаква да бъдат приети около началото на следващата година.

 

На въпрос от медии за смяната на ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД министър Комитова коментира, че се опитва възпитано да се раздели с него, но г-н Стоян Беличев не желае да напусне досегашния си пост. Министърът ще работи с това ръководство на дружеството, докато смяната не се реализира. Министърът подчерта, че това не пречи на изпълнението на проекта за изграждане на магистрала „Хемус“. Арх. Комитова бе категорична, че МРРБ няма да спира нито един строеж и тя, като човек от бранша, дори не би помислила за подобно решение.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 8| 3290 |24.06.2021 Министър Рашков: Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората . 3| 2453 |24.06.2021 Министър Кацаров не изключва нова вълна на COVID-19 през лятото . 10| 4379 |23.06.2021 Министър Рашков: Идентифицирани са хора, които организират купуването на гласове за предстоящите избори . 16| 2894 |23.06.2021 Министър Кацаров: Добре е да се премахне монополът на Здравната каса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ