Реклама / Ads
111| 7719 |29.05.2021 НОВИНИ

Министър Панайотов: Случаят в Чешнегирово е недоразумение. Ако има щети, ще обезщетим фирмата

.
Георги Панайотов Източник: БГНЕС
Министерството на отбраната поднася своите извинения както на работниците в цеха в Чешнегирово, така и на собственика. Ако има нанесени щети, фирмата ще бъде обезщетена. Армията на САЩ също поднася своите извинения и поема ангажимент да не допуска подобни инциденти за в бъдеще. Няма прикривана информация, не е имало докладване на такава. Това стана ясно от думите на военният министър в служебното правителство Георги Панайотов.
 

„В този период, на територията на България, точно в този район се провежда натовско учение. В него са взели участие почти 2 000 военнослужещи от няколко съюзнически държави и над 100 самолета. Това е едно изключително мащабно и успешно за всички съюзнически сили учение, проведено на наша територия. В рамките му, както се видя от публикувания в медиите видеоклип, се случва инцидент. Очевидно недоразумение. Съюзнически военнослужещи със задача да почистят района на десанта, тъй като учението представлява оттрениране на технически въздушен десант, излизат извън периметъра на учения. Влизат в този цех и търсят противниковите сили, които очевидно не са работещите цивилни граждани. Не е упражнено никакво насилие от страна на съюзническите военнослужещи. Не са използвани никакви груби методи и мерки, просто са наредили на цивилните да седнат“, разказа той на извънреден брифинг във връзка със случилото се на 11 май.

 

„Въпреки това инцидентът е повече от неприятен, защото показва някакви пропуски. Лично съм наредил проверка на случая. Ще бъдете запознати с резултатите, когато тази проверка приключи – в близките 2-3 дни“, информира министърът.

 

Той заяви, че такива учения ще се провеждат и в близко бъдеще. „Като член на НАТО България изпълнява своите задължения и е активен участник в Северноатлантическия алианс“, категоричен бе Панайотов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4426 |28.05.2021 Служители на екоминистерството се облажили с половин млн. лева благодарение на своя министър през април . 8| 4730 |28.05.2021 Министър Кацаров разпореди проверка на управлението на пандемията от НОЩ и проф. Ангелов . 14| 6623 |28.05.2021 Писмо до президента, премиера и министъра: Военни полицаи искат човек от службата за директор . 3| 4123 |28.05.2021 Тонове грешки, натрупани с години от предишни управления, открива служебният екоминистър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads