Реклама / Ads
10| 5265 |23.06.2021 НОВИНИ

Министър Рашков: Идентифицирани са хора, които организират купуването на гласове за предстоящите избори

.
Бойко Рашков Източник: БГНЕС
МВР вече е идентифицирало лица, които организират купуването на гласове за предстоящите парламентарни избори. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.
 

"Спрямо тези лица в определен момент, който ще бъде избран, естествено, че ще се предприемат необходимите законови мерки, за да се предотврати извършване на престъпления против политическите права на гражданите", обясни той.

 

Рашков каза още, че върху избиратели от някои населени места в област Смолян се оказва безпрецедентен натиск за гласуват за определена политическа сила.

 

Това е докладвал пред правителството областният управител. Рашков не коментира подробности, но даде примери за това как се оказва натиск.

 

"Ако някой отиде в горското стопанство, например да си закупи дърва за огрев, друг отиде да ползва други подобни услуги, всичко това се използва за натиск върху тези лица, което е позорно явление, поне според моята оценка", поясни министърът.

 

Той увери, че МВР събира информация по темата и ще предприеме действия. „Нека всички такива лица да знаят, че ние няма да останем безучастни.“

 

„На 3 юни беше направена поръчка и опит за договаряне със "Сиела Норма" за доставка на допълнителни 1500 машини, но тази договорка не се реализира докрай заради неизгодната цена. Четири дни по-късно преговорите бяха преустановени, а поръчката – прекратена. Така се пристъпи към обсъждане на друг вариант и това е с „Информационно обслужване“, коментира още министър Рашков.

 

„Знаете, че „Информационно обслужване“ е фирма с 99% държавно участие и на практика ЦИК взе решение да се закупят тези машини, а Министерски съвет разгледа въпроса за такава задача и възложи на „Информационо обсулжване“ да участва в поръчката за доставката на 1637 машини, които да се доставят за изборите на 11 юли. Днес това решение бе взето от Министерски съвет и средствата ще бъдат преведени на ЦИК, а тя от своя страна на "Информационно обслужване" и доставчикът трябва да си получи договорената сума'“, добави той.

 

„Машините ще бъдат превозени в страната до края на тази седмица. Ще бъдат ситуирани за съхранение и охрана на същите места, където бяха преди изборите на 4 април“', посочи Бойко Рашков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3549 |23.06.2021 Министър Кацаров: Добре е да се премахне монополът на Здравната каса . 2| 3612 |22.06.2021 Транспортният министър сезира ЕК за проблемите при преминаването на камиони през границите . 10| 8448 |22.06.2021 Д-р Мангъров: Здравният министър не е сбъркал с освобождаването на Тодор Кантарджиев . 3| 3632 |22.06.2021 Назначиха нов заместник-министър на туризма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads